Abdullah Gül atamıştı! Eski rektöre FETÖ üyeliğinden 6 yıl hapis

Abdullah Gül atamıştı! Eski rektöre FETÖ üyeliğinden 6 yıl hapis

Türkiye'nin ilk türbanlı rektörü Eski Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, FETÖ'ye üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, FETÖ'ye üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Aytekin Sır, Sabri Eyigün ve Aslan Bilici hakkında görülen davanın karar duruşması görüldü. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Ayşegül Saraç, Aytekin Sır, Sabri Eyigün ve Aslan Bilici, SEGBİS yöntemi ile katıldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkında hazırladığı mütalaasında sanıkların cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Yapılan savunmaların ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, eski Rektör Ayşegül Jale Saraç ve Aytekin Sır’ın FETÖ'ye üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, Sabri Eyigün ve Bilici’nin de beraatine hükmetti.

 

"İLK TÜRBANLI REKTÖR"

 

15 Temmuz’dan sonra Türkiye genelinde başlatılan soruşturma kapsamında YÖK tarafından açığa alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektörlük binasında polis tarafından gözaltına alınmıştı. Saraç, Türkiye’nin ilk türbanlı rektörüydü.

 

ABDULLAH GÜL ATAMIŞTI

 

Prof. Dr. Saraç, 27 Temmuz 2007 genel seçimlerinde AK Parti’den 8’nci sıra milletvekili adayı oldu. Ancak seçilemeyen Saraç, daha sonra Dicle Üniversitesi rektörü adayı oldu. Rektörlük seçimlerinde aldığı oylarla 3’ncü sırada olmasına rağmen Saraç, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Dicle Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.