Abdullah Gül DEVA Partisi'ne katılacak mı? Babacan açıkladı

Abdullah Gül DEVA Partisi'ne katılacak mı? Babacan açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına konuk oldu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Babacan, Abdullah Gül'ün partisine katılıp katılmayacağı hakkındaki soruya yanıt verdi.

AK Parti'den istifa ederek Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kuran Ali Babacan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABDULLAH GÜL PARTİYE KATILACAK MI?

Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına konuk olan Babacan, "Abdullah Gül aktif siyasete girecek mi?" sorusuna cevap verdi.

Babacan, "O herhalde çok doğru olmaz. Çünkü biz toplum önünde verilmiş taahhütlere çok dikkat ediyoruz. Bu siyasi bir taahhüttür. Sayın Gül 'Artık ben aktif politikada olmayacağım' dedi. Bu söz önemlidir. Siyasette bir kere söylediğiniz şeyleri geri almaya başlarsanız o ciddi bir kredibilite sorunu olur" ifadelerini kullandı.

"PARTİ KURULMADAN GÜL'LE İSTİŞARELER YAPTIK"
Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra yaptığı "Artık ben aktif siyasetin içerisinde yokum" dediğini söyleyen Ali Babacan, "Fakat partimiz kurulmadan önce onunla da istişareler yaptık. Yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç olduğunu, Türkiye'nin ancak yepyeni bir vizyon ve siyaset ile düzlüğe çıkabileceği konusunda bizimle görüşlerini paylaştı. Bizi de çok teşvik etti açıkçası. Şunu hep söyledi 'Bu bir ihtiyaç arkadaşlar ve bunu siz yapacaksınız'" dedi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum