Abdullah Gül, iç karışıklık öncesi neden Kazakistan'ı ziyaret etti?

Abdullah Gül, iç karışıklık öncesi neden Kazakistan'ı ziyaret etti?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iç karışıklık öncesi Kazakistan'ı ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Soros ve Batı destekli kuruluşlar ile FETÖ Kazakistan'da iç karışıklık planları yürütüyor. Tüm dünyanın gözlerinin çevrildiği Kazakistan'a yakın bir dönemde Türkiye'den dikkat çeken bir ziyaret yapıldığı ortaya çıktı.

Kasım ayında Kazakistan'a giden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaret ve temasları ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmadı.

Yaptığı yurtiçi ve yurtdışı ziyaretleri kendi kişisel sayfasından duyuran Abdullah Gül, bu ziyaretteki temaslarla ilgili ayrıntılı paylaşım yapmadı. 

 

Kaç gün olduğu ve kimlerle görüşüldüğü net olarak bilinmeyen Kazakistan ziyaretinde Gül'ün yaptığı temasların bazıları kamuoyuna yansıdı.

Astana Kulubü'nü ziyaret eden Gül burada bir konuşma yaptı. 11 Cumhurbaşkanı Kazakistan ziyareti ile ilgili olarak da Al Farabi Kazak Milli Üniversitesi tarafından kendisine fahri profesörlük unvanı verildiğini paylaştı. 

FETÖ'nün Kazakistan'da birçok kurum ve devlet içinde önemli bir gücü elinde bulundurduğu biliniyor. Daha önce Türk devletlerinde FETÖ'ye verdiği destekleri ile bilinen Gül'ün Kazakistan'da kim ya da hangi kurum temsilcileri ile bir araya geldiği henüz bilinmiyor.

 

 

gul-015.JPG
 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.