Abdullah Gül ile Ali Babacan’ın partiyi kuracakları tarih açıklandı

Abdullah Gül ile Ali Babacan’ın partiyi kuracakları tarih açıklandı

Yani kurulacak parti için tarih veren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Etyen Mahçupyan The Economist’te yere alan makalesinde açıklamalarda bulundu.

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık yaptığı dönemde danışmanlığını yapan Etyen Mahçupyan yeni kurulacak parti için önemli bir açıklama yaparak tarih verdi.

Mahçupyan, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ali Babacan’ın da isimlerinin geçtiği kurulacağı iddia edilen yeni parti için “Sonbaharda harekete geçecekler” ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül ile Ali Babacan’ın parti kurma çalışmaları iddiası gündemdeki yerini koruyor.

Mahçupyan’ın The Economist’te yayımlandığı makalesinde; Gül ve Babacan sonbaharda haerkete geçecekler iddiaları yer aldı.

“Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi partisi içinde bir isyanla karşılaşabilir” başlıklı makalede,” Gül ve Babacan’ın yeni kuracağı parti için bu yılın başında hazır olduklarını ancak 31 Mart yerel seçimleri sonrasını bekleme kararı aldıklarını” ifadelerini kullanan Mahçupyan, “Sonbaharda harekete geçecekler” iddiasında bulundu.

Dergi ise Mhaçupyan’ın “Ak Parti içinde isyan çıkabilir” sözlerini destekler nitelikte cümleler kullandı.

The Economist’te ayrıca “ Erdoğan için ülkenin en büyük kentini ilk seferde kaybetmek acı vericiydi. Üç ay içinde ikinci defa kaybetmek ise bir meşruiyet krizine yol açacak kadar utandırıcı olabilir” ifadelerine yer verdi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.