Abdullah Gül ile ilgili çarpıcı plan! 'Bütün kurgu Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapmak'

Abdullah Gül ile ilgili çarpıcı plan! 'Bütün kurgu Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapmak'

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CNN'de Başak Şengül'ün yönettiği Akıl Çemberi programına konuk olarak katılan Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Karar gazetesine verdiği ve CHP'yi övdüğü röportajın perde arkasındaki kurguyu açıkladı.

Yapılmak isteneni ve yapılanı milim milim gördüklerini ifade eden Yılmaz, Gül'ün şu an bulunduğu pozisyonu, "Gül ayağına çağırıyor bunları. Yani Gül bir yere gitmiyor. Onların gelmesini istiyor. Aslında bu kurgu murgu, bütün siyaset, konuşulanların Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı yapılması için yapıldığını düşünüyorum. Bütün bu parti marti olaylarını da böyle görüyorum. Adına demokratik muhalefet dedikleri ki demokratik muhalefet nasıl olur. 9 seçim kaybediyorsun, hepsi orada duruyor. Kökleşiyor, koltuklar sağlam hiç kalkmıyor kimse. O ilkelerinin de ben hikaye olduğunu düşünüyor." diye anlattı.

Yurt dışında da bu yönde bir arzu olduğunu vurgulayan Yılmaz 'demokratik muhalefet' söyleminin arkasında da bunun bulunduğunu belirterek, "Dışarıda bunu istiyor aslında. Avrupa Birliği ve ABD'den de bazı çevrelerin adına demokratik muhalefet tutturmuşlar ki aslında demokratik dedikleri karşı bir muhalefet. Ben burada bütün bu kurgunun Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı yapılması için yapıldığını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

"Gül'ün adaylığına otomatikmen tehdit oluşturanlar ve itiraz edebilecek olan insanların da tasfiye edildiğini ve edileceğini tahmin ediyorum." diyen Öztürk Yılmaz, şu anda bunun yapı taşlarının döşendiğini gördüğünü ifade etti.

 

Sonra da sözlerine şöyle devam etti:

 

"Bir alternatif yokmuş gibi bir dayatmanın olduğunu görüyorum. Umuyorum yanılırım. Bütün kurgunun onun üzerine oturtulduğunu ve bütün kurgunun o çerçevede şekillendiğini biliyorum. Ve bunun saklandığını, muhalefetteki bazı partilerin tabanlarının tepkisinden çekinildiği için yavaş yavaş ısıtılarak adım adım işlendiğini, onun için muhalefetin kullandığı bazı argümanların Sayın Gül tarafından bugün yapılan açıklamada otarafa sempatik gözükmek amacıyla dile getirildiğini, o tarafında ya bak aslında öyle değilmiş, o da farklıymış şeklinde bir algının yaratılmak istendiğini görüyorum. Türkiye'de şu anda bir sonraki seçimin adayları konusunda bir hazırlık var."

 

Başak Şengül'ün İmamoğlu adı daha öne çıkan isim değil mi şu anda? Nasıl olacak? sorusu üzerine bu konuda farklı düşündüğünü ifade eden Yılmaz yapılan hazırlık ve çalışmaları ise, "AK Parti'nin kurucusu, Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı, Başbakan. muhalefetten aday oluyor. Sen tükenmişsin, bitmişsin o zaman.

Neye karşı, kime karşı sen bu muhalefeti yapıyorsun. Buradaki kurgu belli. Çok net. Rand Corporation'un raporunda ne diyor 'democratic opposition-demokratik muhalefet' diyor, Kabaoğlu'nun yaptığında da demokratik muhalefet. Nedir bu? Türkiye'de bir şey hazırlanıyor.

Yani her şey örtüşüyor. O kitapçıkta Türk milleti, Türk kelimesi yok, Türkiye Cumhuriyeti yok, Atatürk milliyetçiliği yok. Bu nedir? HDP ile bir bağ kuruluyor. Bunları hiç kusura bakmasın bunları milim milim görüyoruz, kim ne yapıyor, ne adım atıyor görüyoruz biz" diye özetledi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.