Abdullah Gül "yeni parti" hazırlığında

Abdullah Gül "yeni parti" hazırlığında

AK Parti'nin 16. kuruluş yılı etkinliklerine katılmayacağı açıklanan Abdullah Gül'ün, yeni bir siyasi hazırlık içinde olduğu iddia edildi.

Gazeteci Ali Bayramoğlu, Medyascope'ta yaptığı açıklamada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni bir siyasi hazırlık içerisinde olduğunu söyledi. Bayramoğlu Gül'ün AKP'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmamasıyla ilgili "İlk defa zannediyorum Abdullah Gül, bu kadar keskin bir işaret veriyor. Bu işaret net bir tavır. Gül'ün ve çevresinin siyasi bir hareketliliğe hazırlandığını düşünüyorum" dedi.

 

Bayramoğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

 

"2. önemli anlamı ise, ben Abdullah Gül'ün ve Abdullah Gül'ün çevresinin AK Parti'nin bazı kurucu unsurlarının yavaş yavaş AK Parti içerisinde, ya da AK Parti üzerinden bir siyasi hareketliliğe hazırlandığını düşünüyorum. Hatta bir miktarda gözlüyorum diyelim. Bu tabii nasıl yapılacağı çok net olmayan, çok belli olmayan, çeşitli arayış içeren, (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ı karşıya doğrudan almamak, aynı zamanda partiyi bölmemek, ama eski fabrika ayarlarını hatırlatmak gibi başlatacak bir siyasi macera diyelim. Ya da siyasi bir niyet diyelim. Bence Abdullah Gül'ün kongreye katılmaması bu niyetin önemli bir işaretidir.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum