Abdullah Gül'deki bu suskunluk iyi mi kötü mü?

Abdullah Gül'deki bu suskunluk iyi mi kötü mü?

Türkiye siyaset arenası kaynarken, sosyal medyayı da iyi kullanarak gündemde olmayı başarmış Abdullah Gül'ün suskunluğunun nedenini gazeteci Ahmet Beyaz irdeledi.

Abdullah Gül için, "sosyal medyada, toplumu izleyen gözetleme kulelerinin varlığını da göz önüne alarak, ayakaltında kurulan siyaset pazarlarından uzak durmaya, özel bir gayret sarf etmektedir. Kendi gibi, gizli olan öfkesinden nasibine düşeni alacakların vay haline diyemiyorum, Zira öfkesi de kendi gibi çok zarif olacaktır." diye yazan Ahmet Beyaz, dikgazete'de "Medya Berberi" köşesinde, "Ondaki sükûnete bir başka liderde rastlamak mümkün değil… " dedi.

Beyaz, Abdullah Gül'ün bu suskunluğunu, "Adı kötüye çıkartılan niyetlerin muhatabı Abdullah Gül… Kendisini yeniden keşfetmek için harcadığı çaba buharlaşınca, uslu bir çocuk gibi köşeye çekilen Gül, şimdilik mizacına iyilik yapıp, dinginliğe biat etmiş görünmektedir. Muhalefet kanadından gelebilecek iletişim kanallarını açık bırakmasına rağmen, politik tecrübesi, nafile çabalar peşinde koşmasına engel teşkil etmektedir. İhanet duygusunun yarattığı sevimsiz kaygıların kucağına terkedilen Gül’ün suskunluğu, 'samimi ikrar' olarak yorumlanmakta, kendisini mimikleriyle geleceğe hazırlıyormuş hissi uyandırması, elverişli iklim beklentisinden kaynaklanmaktadır." diye değerlendirdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.