Abdullah Gül’e şok suçlama! "Vatan haini, terörist"

Abdullah Gül’e şok suçlama! "Vatan haini, terörist"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e şok bir suçlama yöneltildi ve hakaretler yağdı. İşte haberin ayrıntıları;

CHP ve Saadet Partisi’nin Abdullah Gül’ü ‘Cumhurbaşkanı adayı’ olarak gösterecekleri ileri sürüldü. Kamuoyunda ve basında yer alan iddialar üzerine Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım sert ifadeler ile bu adaylığa karşı çıktı.

Ümit Yalım, yaptığı yazılı açıklamada, “Vatana ihanet eden ve terör suçu işleyen Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Adayı olamaz” ifadelerini kullandı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Cumhurbaşkanı adayı” olacağı senaryosu kamuoyunda geniş yer tutmaya devam ediyor. Söz konusu senaryoya göre Abdullah Gül’ün CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin ortak adayı olacağı ileri sürülüyor. Bu senaryoya şimdilik İYİ Parti’nin karşı çıktığı ve Meral Akşener’in aday olmak istediği ifade ediliyor Meral Akşener’i ikna turlarının ise başladığı Temel Karamollaoğlu’nun ikna etmek için büyük çaba sarf ettiği öğrenildi.

gul-aday.png

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, yaptığı yazılı açıklamayla “Vatana ihanet eden ve terör suçu işleyen Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Adayı olamaz” dedi.

Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Türkiye’nin yabancı ülkelerdeki Büyükelçilik, Başkonsolosluk ve Konsolosluk gibi bütün temsilciklerine bir genelge gönderdiğine dikkat çeken Ümit Yalım, “Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün emri ile gönderilen 16 Nisan 2003 tarih ve 3487 sayılı genelge,’Fethullah Gülen ve okulları’ hakkında uygulanacak hareket tarzlarını belirtiyordu. Anılan genelge ile Türkiye’nin yabancı ülkelerdeki temsilciklerine, gelen heyetlere Fethullah Gülen okullarının gezdirilmesi, okul açılmasının teşvik edilmesi ve ilişkilerin güçlendirilmesi talimatı verildi” ifadelerini kullandı.

fetocu-emre-001.png

“ADALARIN İŞGAL EDİLDİĞİNİ ZIMNEN VE HUKUKEN KABUL ETTİ”

Ümit Yalım, “Gül’ün 2. vukuatı” diyerek şunları anlattı:

“26 Kasım 2004’te CHP Milletvekili Onur Öymen tarafından, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e yazılı soru önergesi verildi. Önergede, Türkiye’ye yakın bazı adalara Yunan bayrağı dikildiği belirtilerek anılan adaların Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın listesindeki adalar olup olmadığı soruldu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül önergeye cevap vermedi. Gül, Türk adalarına Yunan bayrağı dikildiğini ve adaların işgal edildiğini zımnen ve hukuken kabul etti.”

gul1-001.jpg

“ABDULLAH GÜL VE DİĞER İSİMLERİN SUÇA ORTAK OLDUĞU BİLGİSİ VERİLMİŞTİR”

Ege Denizi’nde işgal edilen 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı hakkında CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi yetkililerine brifing verdiğinin altını çizen Ümit Yalım, bu konuda brifing verdiği diğer isimleri şöyle sırladı: CHP’den Deniz Baykal, İlhan Kesici, Muharrem İnce ve Haluk Pekşen’e,16 Nisan 2017 Anayasa değişikliği referandumundan önce brifing verilmiştir. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve partinin kurmay heyetine, parti genel merkezinde 17 Şubat 2017’de brifing verilmiştir. İyi Parti’den Ayfer Yılmaz, Tugay Uluçevik, Ümit Özdağ’ave partinin kurmay heyetine, parti genel merkezinde 19 Aralık 2017’de brifing verilmiştir. Ayrıca daha önce de Koray Aydın’a aynı konuda brifing verilmiştir. Brifingde adaların alenen Yunan askerlerine teslim edildiği, ihanetin baş sorumlusunun Tayyip Erdoğan olduğu, Abdullah Gül, Ali Babacan ve diğer isimlerin suça ortak olduğu bilgisi verilmiştir.”

“GÜL’ÜN ADAYLIĞINA İTİRAZ EDECEĞİM”

gul2.jpg

Ümit Yalım, açıklamasının “sonuç” bölümünde maddeler halinde şunları sıraladı:

- Dışişleri Bakanlığı döneminde, yurtdışındaki Fethullah Gülen okullarının gezdirilmesi, okul açılmasının teşvik edilmesi ve ilişkilerin güçlendirilmesi talimatını veren, Gülen cemaatine sempatisi ile tanınan,

- Ege Denizi’ndekiTürk adalarına Yunan bayrağı dikildiğini ve adaların işgal edildiğini zımnen ve hukuken kabul eden ve ihanete ortak olan,

- Hakkında TCK 302’de tanımlanan vatana ihanet gerekçesi ile suç duyurusunda bulunulan ve ismi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına giren,

- Türk Ceza Kanunu Madde 302, Terörle Mücadele Kanunu Madde 3 ve Ceza Muhakemesi Kanunu Madde 100’e göre vatana ihanet ve terör suçu işleyen, anılan kanun maddelerine göre tutuklu olarak yargılanması gereken Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’na aday olması asla kabul edilemez.

Yukarıda sunulan somut gerekçeler rağmen, Abdullah Gül’ün CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi tarafından ortak aday gösterilmesi halinde Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak Abdullah Gül’ün adaylığına itiraz edeceğim."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.