Abdullah Gül'ün ekibinde 'Boğaziçi' çatlağı! Babacan'a 'sahtesiniz' deyip istifa etti

Abdullah Gül'ün ekibinde 'Boğaziçi' çatlağı! Babacan'a 'sahtesiniz' deyip istifa etti

Boğaziçi eylemlerine destek veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün avukatı Latif Cem Baran istifa ettiğini duyurdu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Boğaziçi eylemlerine ilişkin attığı "Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur" mesajına tepki gösteren Abdullah Gül'ün avukatı olan Latif Cem Baran, "Senin bu 'sahte duruşlarını' gördüğümüz için yanımızda değilsin, olamazsın. Bizde Kabe'yi savunan Ebabil kuşlarıyız. Bizim duruşumuz da budur..." ifadesini kullandı.

 

 

İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURDU

 

Baran, bu tepkisinin ardından Abdullah Gül ile olan vekalet ilişkisini de istifa ile sonlandırdığını duyurdu:

 

"Siyasi süreçler ve yaşadıklarımız bir "duruş" sergilemeyi gerektiriyor. Temel değerlerimle örtüşmeyen farklılıklar sebebiyle, #abdullahgül ile siyasal ilişkimi ve de kâğıt üzerindeki hukuki vekalet ilişkisini, istifa ile sonlandırdım. Kamuoyunun bilgisine sunarım."

Baran açıklamasına "Kendi siyasi çıkarları için maksadını aşmış bu gösterilerin savunulması vicdanen ve siyaseten doğru değildir. Bu sahte duruşları ve kendi siyasi çıkarları uğruna toplumsal değerleri hiçe sayan politikalarını çok daha önceleri gördüğüm için ismimin DEVA Partisi ile anılmasını istemedim. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz" ifadeleriyle devam etti..

 

GENÇLER ALET EDİLİYOR

 

Boğaziçi kampüsünde yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulunan Baran, "Ülkemizin çok değerli bir üniversitesinde pırıl pırıl gençlerimiz maksadını aşmış bir provokasyona alet edilmektedir. Gençleri kalkan olarak öne sürenler ve maksatları apaçık ortadadır. Türkiye bir hukuk devletidir. Konu ve ortam ne olursa olsun toplumsal değerlerimize hakaret ve de terör propagandası kabul edilemez, edilmemelidir. Bu gençlerimizi daha bilime, eğitime, daha ferah bir Türkiye gerçeğine odaklamamız gerekirken, kendi siyasi çıkarları için provoke eden saldırganlaştıran zihniyette suç işlemektedir." dedi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.