Abdullah Gül'ün "yeni" partisi Akşener'e mi emanet edilecek?

Abdullah Gül'ün "yeni" partisi Akşener'e mi emanet edilecek?

Abdullah Gül partisine AKP'nin hangi kritik isimleri katılıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AKP'li bazı kritik isimleri de yanına alarak yeni bir parti kuracağı iddia edildi.İşte detaylar;

İktidara yakınlığıyla bilinen Akit TV, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AK Parti’li bazı kritik isimleri de yanına alarak yeni bir parti kuracağını iddia etti.

Aynı zamanda İngiltere vatandaşı da olan Ekonomiden sorumlu Bakan Mehmet Şimşek’in iktidarla çok sert restleşmeye giren AB’yi olumlayan mesajlarını ve AKP milletvekili Mehmet Ali Şahin’in tutuklanan HDP’lilerle ilgili yorumlarını sıralayan Akit TV, Abdullah Gül’ün, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Mehmet Şimşek, Mehmet Ali Şahin ve Beşir Atalay’ı yanına alarak parti kuracağını öne sürdü. Akit TV haberinde, Abdullah Gül’ün parti çalışmaları için Ürdün’de İngiliz siyasetçilerle görüştüğünü iddia etti. Gül’le görüşen İngiliz siyasetçinin ise, eski Başbakan Tony Blair olduğu ifade edildi.

AKŞENER’E “GEL BAŞINA GEÇ Mİ” DENİLECEK?

Siyasi kulislerde Abdullah Gül’ün toplumdaki karşılığının iyice azaldığı bu yüzden tabanda karşılığı olan Meral Akşener’in ikna edilerek yeni kurulan partinin başına geçmesinin isteneceği de söyleniyor.

Meral Akşener’in bu teklife sıcak bakıp bakmadığı Aralık Ayında sonuçlanacak Mahkeme kararından sonra belli olacağı da ifade ediliyor. Akşener’in bu oluşuma olumlu yaklaşması durumunda, yeni kurulacak partinin yeterli taban desteğinin bulunulacağına inanılıyor. Siyasetin duayenleri; kabul etmesi durumunda Abdullah Gül’ün, Akşener üzerinden hedefine ulaşmayı planladığını, gerçekleşmesi durumunda ise İngiltere’nin klasik Türkiye siyasetinin devamı olacağını ifade ediyorlar.

 

 

Hakan Sönmez /siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.