Abdüllatif Şener’den flaş Erdoğan idiası: Pensilvanya’ya kiminle gitti?

Abdüllatif Şener’den flaş Erdoğan idiası: Pensilvanya’ya kiminle gitti?

AK Parti'nin kurucularından, başbakan eski yardımcısı Abdüllatif Şener Tayyip Erdoğan’ın Pensilvanya’ya ilk kiminle birlikte gittiğini açıkladı.

AK Parti'nin kurucularından, başbakan eski yardımcısı Abdüllatif Şener, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Konya Milletvekili adayı Şener, partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin kuruluş aşamasında Fethullah Gülen'den icazet aldığı iddiasıyla ilgili konuştu.

Şener, "2000 Mayıs'ında 4 kişi Amerika'ya gitti, Tayyip Erdoğan, Turhan Çömez, Ahmet Ergün ve Ali İbiş" derken, "Tayyip Erdoğan'ın ilk Pensilvanya ziyaretinde yanında Ahmet Ergün vardı" diye belirtti.

Şener'in, Sözcü'den Özlem Gürses'le yaptığı röportajın ilgili kısmı şu şekilde:

"- Acaba sizin ABD'deki ziyarete dair yapacağınız açıklamadan mı endişe ediyor?

Etmesi gerek! Hatırlayın daha önce tersini söylüyordu, eski iktidarların bunları güçlendirdiğini anlatıyordu. Sanki onlar sorumluymuş gibi o isimleri ön plana çıkarıyordu. Oysa eski iktidarlarla kıyas bile olamayacak biçimde FETÖ'yü her yere yerleştiren bizzat Tayyip Erdoğan'ın kendisidir. Onun için hiç kaytaramaz. 15 Temmuz gibi bir şey ortaya çıktıysa, bunun da en büyük sorumlusu Sayın Tayyip Erdoğan'dır.

- Aldatıldım diyor, biliyorsunuz…

10 sene, düşünebiliyor musunuz? Şimdi Bank Asya'ya para yatırdı diye insanlar evlerinden alınıyor. Kendisi 10 yıl boyunca partisinin en üst kurul toplantılarını Kızılcahamam'daki Bank Asya tesislerinde yaptı! 3 senesi de yatılı yapıldı bu toplantılar. O işbirliğinden zevk aldığı kesindi, o işbirliği kendisine imkan sağlıyordu.

- Ne gibi?

Bakın Türkiye'de Tayyip Erdoğan'a alternatif bir ismin çıkmamasının sebebi FETÖ kadroları ve medyasıdır. Bir çok bürokratı, siyasetçiyi, Erdoğan karşıtlarını sürekli itibarsızlaştırdılar. Ben bıraktım, bana neler yapmadılar. Keza Turhan Çömez FETÖ hakkında uyardı, mektuplar yazdı diye başına gelmeyen kalmadı.

Yargı, emniyet, istihbarat gibi birimler sürekli olarak Tayyip Erdoğan'ın rakiplerini diskalifiye ettiler. Aynı zamanda kendilerine kadro açma operasyonlarıydı, iki çıkar bir araya geldi. Ergenekondu, Balyozdu, Odatv davası gibi, insanın içini ürperten neler yaptılar. Şimdi de Sözcü'ye yapıyorlar.

- Bir anlaşmaydı bu diyorsunuz…

Net.

ERDOĞAN'IN EN YAKINIYDI

- Söylemeyecek misiniz şu Amerika ziyaretinin ayrıntılarını?

Söyledim. 2000 Mayıs'ında 4 kişi Amerika'ya gitti, Tayyip Erdoğan, Turhan Çömez, Ahmet Ergün ve Ali İbiş. Biri milletvekilliği yaptı zaten, Ali İbiş. Öbürü de Belediye döneminde Tayyip Erdoğan'ın en yakınıydı, Ahmet Ergün, hatta kasası olduğu iddiaları vardı. Şimdi neredeler, inanın ben de bilmiyorum. Sayın Erdoğan'ın şöyle bir adeti vardır, kendisine çok yakın olanları siyasette yanına almaz, ayırır.

- Amerika ziyaretinde Pensilvanya'ya gittiler mi gitmediler mi?

Israr ediyorsunuz madem, bir kademe ilerisini de söyleyeyim size, tweet de atacağım zaten, birlikte ABD'ye gittiklerinde Ahmet Ergün'le beraber Pensilvanya'ya gittiler ve Fethullah Gülen ile görüştüler. Tayyip Erdoğan'ın ilk Pensilvanya ziyaretinde yanında Ahmet Ergün vardı.

- Turhan Çömez var mıymış Pensilvanya'da?

O bölümlerini de sonra anlatacağım!

- Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Gül'ün bu son adaylığı gündeme geldiğinde şöyle bir tweet atmıştı 'FETÖcü E. Uslu Sayın Gül'ün desteklenmesini önermiş. Acaba bugün Gül'ün yanındaki 20 kişiden 16'sı FETÖcü olduğu için mi?'

Çok yorum yapmayayım ama Sabri Uzun benim güvendiğim isimlerden biridir. Son kitabı 'İN' bu konuda okuduğum önemli kitaplardan biridir. Söylediklerini yabana atmamak lazım.

- Bülent Arınç bugün Tayyip Beyin yanında…

Evet, oğlunu da milletvekili yapıyor. Bülent bey bir bakarsınız gözyaşı döker, bir bakasınız muhalefet eder, derken birden U dönüşü yapar. Bülent Bey işte, kendi bireysel dengeleriyle meşgul.

- Mehmet Ağar'ın oğlu AK Parti'den aday biliyorsunuz…

Eski dostlarmış demek ki.. birbirlerini de kollarlarmış demek ki… Ağar ile ilgili Tayyip Bey'in ağzından hiç olumsuz bir şey duymadım. O çizgiye yönelik sert bir şey söylediğine de hiç tanık olmadım.

- Davutoğlu ne yapıyor acaba?

Davutoğlu sessizce kaybolanlardandır."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.