Abdüllatif Şener’in Erdoğan’ı devirme planları…

Abdüllatif Şener’in Erdoğan’ı devirme planları…

Son dönemde, siyaset gündeminde ismi sıkça konuşulan Abdüllatif Şener, cumhurbaşkanlığı adaylığı ve belediye başkanlığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

AKP kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, son dönemde siyaset gündeminde sıkça konuşulan isimlerden…

Şener Erdoğan’ın devrilmesi için muhalefete önerilerde bulundu.

3 Önemli noktaya işaret ederek, bunların yapılması halinde Erdoğan’ın devrileceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri, yerel seçimler konusunda adaylığıyla ilgili görüşlerini bildiren Şener, Belediye başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açık kapı bıraktı. 

Cumhuriyet gazetesinden Ayşe Sayın’a konuşan Şener, önemli açıklamalarda bulundu. İşte Şener’in açıklamaları;

“3 şeyin önemli olduğunu düşünüyorum. Birincisi ‘seçim güvenliği’dir. Mutlaka muhalefet seçim güvenliğini sağlamak zorundadır. İkincisi cumhurbaşkanlığı seçiminden önce Erdoğan’ın seçimleri kaybedeceğine dair muhalefetin güçlü bir rüzgârı estirmesi lazım. İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i hele Akdeniz’i, büyük kentleri silip süpürecek bir muhalefet ortaya çıkarsa, Erdoğan’ın kaybedeceğine dair inanç pekiştirilmiş olur. Üçüncüsü de ‘doğru aday’dır. Zaten ilk turda her partinin kendi adayını çıkarmasının doğru olduğunu düşünüyorum. İkinci tura çıkan adayın mutlak surette, CHP’nin, İYİ partinin, SP’nin, HDP’nin oylarını ful alabilecek, SP ve HDP’nin AKP’deki ‘emanet oylarını’ da ful alabilecek bir adayın olması lazım. Bu 3 koşul uygulandığında, Sayın Erdoğan seçimi kaybeder.”

“GEREK GÖRÜLÜRSE DÜŞÜNÜRÜM”

Hiçbir partiyle adaylık görüşmesinde bulunmadığını belirten Şener, “Bireysel anlamda siyasetten bir beklentim var mı? Doğrusu bu saatten sonra milletvekili olmayı düşünmüyorum. Ama önümüzdeki diğer kombinezonlarla (belediye başkanlığı, cumhurbaşkanlığı) ilgili olarak, karar vericiler kendilerinin yol haritasıyla ilgili bir zeminde gerekli olduğuma inanırlarsa, durumu değerlendiririm.” dedi.

Diğer partilerle de görüştüğünü belirten Şener, Kılıçdaroğlu ile daha önce yaptığı görüşmelerde, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumla ilgili önem arz eden konularda yapılması gerekenleri konuştuklarını söyledi.

Şener, adaylık teklifi gelirse, “Basındaki, siyasetteki dostlarla da tartışır, ne gerekliyse ona göre bir değerlendirme yaparız” dedi.

SAADET PARTİSİ VE GÜL’ÜN ADAYLIĞI

Saadet Partisi’nin seçimlerdeki rolünün önemli olduğuna dikkat çeken Şener, “AKP’de, SP’nin çok sayıda emanet seçmeni var. İddialı bir çıkış yaptığında SP’nin oyu hem de sadece AKP’deki oylardan azaltmak suretiyle en az 5-6 puan oyu olduğunu da düşüyorum. SP’nin bu konumu Erdoğan’ı sarsabilecek en önemli etkenlerden biridir.” dedi.

İKİNCİ TURA KALMA İHTİMALİ YOK

Abdullah Gül’ün adaylığı konusunda da değerlendirmede bulunan Şener, “Temel Bey, 'adayımız Gül’dür' demiyor. Ama 'acaba yakınlık duyuyor mu?' diye sorgulamaya yöneliyor basın. Ama böyle bir durum yok. Benim gördüğüm, edindiğim, samimi olarak görüştük (Karamollaoğlu’yla) böyle bir aday belirlemiş değiller. Abdullah Gül aday olursa ikinci tura kalma ihtimali yoktur. Çünkü, CHP tabanı oy vermiyor. Yılmaz Özdil bile, Gül -Erdoğan başbaşa kalırsa Erdoğan’a oy veririm diyor. Bu biraz, Cumhurbaşkanlığı dönemindeki olumsuz tutumundan kaynaklanıyor. Direneceği konularda hiç direnmedi. Daha doğrusu Erdoğan, ne gönderdiyse onayladı. Bu CHP seçmenindeki Gül algısını bozmuştur. Ve tabanını da biraz tanıdığımı düşünüyorum ama olumlu bakan bir CHP’liye rastlamadım.” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.