ABD'ye çok sert tepki: Türkiye bu konuda sicili en temiz ülkedir

ABD'ye çok sert tepki: Türkiye bu konuda sicili en temiz ülkedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'yi 'çocuk asker kullanımına karışan ülkeler' listesine eklemesine tepki gösterdi.


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

SİCİLİ EN TEMİZ ÜLKE!

 

Sözlerinin başında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'İnsan Ticareti' raporunu eleştiren Çelik, "Türkiye'nin suçlanması asla kabul edeceğimiz bir durum değildir. Açık ve net bir şekilde iddia ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti bu konuda sicili en temiz ülkedir. Müttefiklerimizin teröre verdiği destek bizi üzüyor" dedi.

Çelik, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında hazırlanan eylem planıyla ilgili olarak da "Daha önce biliyorsunuz üç eylem planı açıklanmıştı. Şimdi de 4. ulusal eylem planı açıklanmıştır. Bu, paydaşların ortak iradesiyle ortaya çıktı. Ana hedefler çok önemli" ifadesini kullandı.

Çelik, sözlerinin devamında çevre konularıyla ilgili takiplerini sürdürdüklerini kaydetti. "Hasar kontrolü, sürdürülebilirlik meselesi değil, daha iyi noktaya gelmek için çalışmaların nasıl yapılması gerektiği konusunda da kafa yoruyoruz. Doğa yanlısı bir yaklaşımın bir takım çalışmalar yapmak gerekiyor" diyen Çelik, Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj sorununa da değindi açıklamasına şöyle devam etti:

"Büyük bir ağaçlandırma  faaliyetini yürütüyoruz. Güneş enerjisi olmak üzere çevre dostu kaynaklara yönelmeye devam ediyoruz. Arıtma tesislerini açmaya devam ediyoruz. En aktüel konu müsilaj konusudur. Sürekli takip ediyoruz. Bakanlığımız Marmara'daki müsilajı bertaraf etmek için seferberlik başlatmıştı. 11 bin metreküp müsilaj toplandı. Yüzeyde ciddi anlamda azalma olmuştur. Son tablo sevindiricidir. Görüntü doğal haline dönmeye başlamıştır. 7 ilde bu noktaya geldik. Bu kirliliğin sebebi olanlara köklü çözüm getirmek gerekiyor. Mevzuata aykırı faaliyet gösteren 140 tesise para cezası verildi. Bu kirlilikle bir daha karşılaşmamak için ne yapmamız gerekir? Bununla ilgili bir çalışmayı biz de burada takip ediyoruz. Bundan sonra önemli olan bir daha bu noktaya gelmemektir."


Çelik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yaşananlara da değinerek "Dünyada çeşitli yerlerde bakım evlerine terk edilmiş insanlar, sağlık hizmetine erişemeyen insanların tablolarını gördük. Çok şükür Türkiye, güçlü bir devlet olarak, güçlü altyapısıyla atlattı. Bu şekilde gayriinsani tablolarla karşılaşmadık. Her gün çeşitli açıklamalar görüyoruz. Buna siyasetle karar vermeyelim" diye konuştu. Vatandaşlara aşı yaptırmaları için çağrıda bulunan Çelik, şunları kaydetti:

"Bilim Kurulu'nun kararları ve tavsiyeleri doğrultusunda herkes alınması gereken önlemleri alıyor. Sağlık Bakanlığımızın verilerine göre şu ana kadar 36 milyona yakın vatandaşımız bir doz aşılarını yaptırmış. Hiçbir şekilde gevşememek gerekiyor, tedbirleri devam ettirmek gerekiyor. Nihayetinde bu biz siyasetçilerin karar verebileceği bir konu değil. 
 

'Pandemi destekleri yıl sonuna kadar 196 milyar liraya ulaşacak'
 

Sağlık Bakanlığımızın verilerine göre bir milyondan fazla aşı bir günde gerçekleşebiliyor. Mücadele sürerken tehlikenin de boyutları değişiyor. Tedbirleri devam ettirmek gerekiyor. Çeşitli sektörlerdeki esnaf, çiftçi ve emekliyi korumak için Hükümetimizin açıkladığı destekler var. Yıl sonuna kadar 196 milyar liraya ulaşacak." 

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.