ABD'ye seslendi! 'Yaptırımın ne ise geç kalma yap'

ABD'ye seslendi! 'Yaptırımın ne ise geç kalma yap'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğleden sonra partisinin 7'nci il kongresine katılmak üzere Malatya'ya geldi.

AK Parti'nin  7'nci il kongresine katılmak üzere Erhaç Havalimanı'nda karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsle Büyükşehir Belediyesi yanındaki miting alanına hareket etti.

YAPTIRIM NE İSE YAP

Doğu Akdeniz'de haksız ve hukuksuzluğu ortada olan girişimlere karşı hamlelerin üzerine tehdit ve engellere maruz kaldıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuz için suçlandık. Bazı ABD'liler çıkıyor İlham Aliyev kardeşimizi arıyor, 'Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Erdoğan var, Türkiye var, biz, yaptırım uygularız' diyor. Sen kimle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırım neyse geç kalma, yap. Biz sizden F 35 için adım attık, paramızı ödedik. Siz F 35'leri vermediniz, vermiyorsunuz. Bizi tehdit ettiniz; S 400'ü Rusya'ya geri gönderin dediniz. Biz kabile devleti değiliz, Türkiye'yiz, Türkiye. Yıllar önce yeni başbakan olduğum sırada İHA istedik vermediler, oyaladılar. Fakat bu ne yaptı bizi ev sahibi yaptı. Şimdi İHA'ları bırakın SİHA'larımız var. Bu SİHA'larımız şu anda dünyada örnek konumda. Bazı ülkeler SİHA'lar noktasında önümüzü kesmeye çalışıyorlar. İHA'yı da SİHA'yı da Akıncı'yı da yapmaya muvaffak olan grubumuzu tebrik ediyorum."

'GÜÇLERİ YETSE ÜLKEMİZİ BİR KAŞIK SUDA BAĞACAKLAR'

Avrupa'da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığını ifşa ettikleri için hedef haline getirildiklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında yer aldığımızda da benzer saldırılara uğradık. Çıkarı için kullandıkları demokrasi ve özgürlük söylemi olanlar elbette bu onurlu duruştan memnun kalmadı. Bizim sizi memnun etmek gibi amacımız zaten yoktu. Bizim tek gayemiz inancımızın ve tarihimizin bize yüklediği sorumlulukları hakkıyla yerine getirmekti. Bugüne kadar terörle mücadeleden, sınır ötesi harekatlarımıza kadar hiçbir konuda milletimin başını yere eğdirecek bir yanlışımız olmadı ve olmayacak. Bugün Türkiye dünyanın her yerindeki toplumların gönüllerinde mazlumların hamisi, hakkın ve adaletin savunucusu olarak taht kurdu. Bundan sonra da sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde kat ettiği mesafe 83 milyon vatandaşa, milyarlarca mazlumun sevinç güven kaynağıdır. Güçleri yetse, elinden gelse ülkemizi bir kaşık suda boğmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktıkça yeni ahlaksızlıklar, sinsiliklerle karşımıza çıkıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle bu kutlu yürüyüşü durduramayacaklar. Hakkın ve adaletin güneşi yükseldikçe, zulüm ateşi sönecek, zalimin gücü tükenecektir."

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.