ABD'ye tepki çığ gibi

ABD'ye tepki çığ gibi

Amerika Birleşik Devleti’nin (ABD) dün gece aldığı skandal karara tepkiler peş peşe geliyor.  İşte haberin ayrıntıları;

ABD'nin Filistinlilere yardımı kesme kararına tepkiler artıyor. Türkiye'den ABD’nin bu kararına peş peşe tepkiler geliyor. Son olarak da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ‘ABD’nin Filistinlilere yardımı kesme kararı olabilecek en kötü karardır’ dedi.

ABD'nin kararı sonrası Almanya, BM ve Rusya'dan tepki gelmişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “ABD'nin BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yaptığı mali katkıyı durduracağı yönündeki açıklaması olabilecek en kötü karardır. ABD yönetiminin Filistin halkının temel ihtiyaçlarını karşılayan kuruluşa yardımı kesme kararı, bölgedeki ve dünyadaki kaosun artmasını kışkırtan bir yaklaşımdır” diye konuştu.

ALMANYA HAMLE YAPMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in, ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) mali yardımları tamamen durdurma kararı aldığını bildirmesinin hemen ardından Amanya'dan karşı hamle gelmiş, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ülkesinin UNRWA'ya yardımları artırmaya karar verdiğini açıklamıştı.

BM'DEN TEPKİ: ESEFLE KARŞILIYORUZ

Birleşmiş Milletler (BM), ABD'nin, Filistinli mültecilere temel hizmetleri sağlayan ve bölgedeki istikrara katkı yapan UNRWA'ya mali yardımları tamamen durdurma kararını esefle karşıladıklarını bildirdi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.