ABD’yi tehdit etti: “Ateş altında kalabilir…”

ABD’yi tehdit etti: “Ateş altında kalabilir…”

Irak’ta Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda es-Sadr, ABD’ye uyarılarda bulundu ve İran ile ABD arasında yaşanan çatışmaya Irak’ın da sürüklenmesi halinde ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin kapatılacağını söyledi.

Mukteda es-Sadr, yaptığı açıklamayla ABD’yi tehdit etti… Sadr, Irak’ın Trump ve Netanyahu ile İran arasındaki çatışmaya siyasi ve ideolojik olarak sürüklenmemesi gerektiğini belirtti ve bu konunun kendileri için büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Her iki taraftan da Irak’a yönelik müdahalenin arttığını belirten Sadr, bu nedenle endişelerinin gün geçtikçe daha da büyüdüğünü söyledi.

Irak’ın söz konusu çatışma ortamına sürüklenmesi halinde ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin kapatılacağını ve Büyükelçiliğin, silahlı milislerin ateşi altında kalabileceğini söyledi.

Sadr, Irak sınırlarının olası ABD – İran çatışmasından korunmasına yönelik olarak da Başbakan Adil Abdulmehdi’nin yönetiminde ulusal ordu ve polis teşkilatlarının oluşması gerektiğini belirtti.

ABD ve İran çatışmasında taraf olmamaları için Suriye’de bulunan Irak’ın Şii milis gücü Haşdi Şabi’ye bağlı grupların acilen Irak’a geri getirilmelerini isteyen Sadr, milislerin Suriye’de bulunmaya devam etmesi halinde Irak’ın söz konusu çatışmaya itilme ihtimalinin olduğunu vurguladı.

Sadr, İran ile Irak arasında ‘ülke egemenliklerine saygı duyulması’nı öngören ikili anlaşmaların yapılması gerektiğini, barış ortamının kısmen de olsa sağlanması için İran – Irak ve Suudi Arabistan arasında da üçlü anlaşmaların yapılması gerektiğini aktardı.

Sadr ayrıca, Irak ve dışında yer alan Şii mercilerle Ezher ve Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’a da konuya ilişkin heyetler gönderilmesi gerektiğini söyledi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.