Acı haberle Ciğerimiz Yandı

Acı haberle Ciğerimiz Yandı

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu. İşte bölgeden gelen son bilgiler..

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı, patlamada 2'si üst rütbeli 6'sı er olmak üzere 8 asker şehit oldu.

Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar yola tuzakladıkları bombayı, bugün öğleden sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden 8’i şehit düşerken, bazı askerler de yaralandı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Siirt- Şirvan- Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların menfeze yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi uzaktan kumanda ile patlattığı saldırıda şehit olan 8 askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da hastaneye gelerek incelemelerde bulundu.

Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü. Saldırıda şehit olan askerlerin uzman çavuş Hakan Aktürk, uzman erbaş Ferdi Gerekli, uzman erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M.Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı olduğu belirtildi.

Şehit Jandarma Çavuş Bahadır Aydın

Saldırının yaşandığı bölgeye yaralıları almak için Siirt'ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.Siirt Valiliği henüz resmi bir açıklama yapmazken saldırıda 8 askerin şehit olduğu bildiriliyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Siirt’te Pervari'de yol emniyeti için görevlendirilen askerler yoldan geçerken teröristler tarafından daha önce yol kenarına yerleştirilen patlayıcının patlatılması sonucu 8 asker şehit oldu.

Genelkurmay’dan şehitlerle ilgili yapılan açıklama şöyle: “19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda kahraman 8 personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

PERVARİ VE ŞİRVAN’A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Patlamanın ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor; Siirt 3’üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi.

DÜNYA SALDIRIYI BÖYLE GÖRDÜ

Terör örgütü PKK'nın Siirt'te düzenlediği kanlı saldırı, uluslararası basın tarafından son dakika haberi olarak duyuruldu. İşte uluslararası medyanın geçtiği ilk haberler:

Haberlere göre PKK'nın güneydoğuda düzenlediği bomba saldırıda en az sekiz asker öldü.

Söz konusu eylem, hükümetin geçen ay Kürt militanlara karşı büyük bir "terörle mücadele" kampanyası başlatmasından bu yana PKK'nın düzenlediği saldırılar içinde tek seferde en çok can kaybının yaşandığı saldırı oldu.

Associated Press: Kürt isyancılar, Türkiye'nin güneydoğusunda yolda bomba patlattı, en az sekiz asker öldü.

Saldırı, PKK ile Türk güvenlik güçleri arasında yeniden başlayan şiddet olayları sürerken yaşandı.

Reuters: Güneydoğu şehri Siirt'te, sekiz asker, Kürt militanların araçlarına düzenlediği bombalı saldırıda öldü.

PKK tarafından yapıldığı düşünülen saldırı, geçen ay biten iki buçuk yıllık ateşkesin ardından, çoğunlukla Kürtlerin yaşadığı güneydoğuda şiddet olaylarının arttığı bir dönemde yaşandı.

BBC: Sekiz Türk askeri, güneydoğu şehri Siirt'te düzenlenen bombalı saldırı sonucu öldürüldü.

USA Today: Medyada çıkan haberlere göre; çarşamba günü bir güneydoğu şehrinde düzenlenen bombalı saldırıda en az sekiz Türk askeri öldürüldü.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.