AçıkhavADA Sinema her pazar farklı bir adada

AçıkhavADA Sinema her pazar farklı bir adada

Getirilen bir yenilikle pazar günleri adaları ziyaret olan AçıkhavADA Sinema, ilk olarak 9 Ağustos Pazar günü “Acı ve Zafer/Pain and Glory” filmi ile Sedef Adası’ndaki sinemaseverlerin konuğu olacak.

Büyükada Belediyesi’nin pandemi günlerinde insanlara moral vermek amacıyla fiziki mesafeyi koruyarak düzenlediği açık hava sineması, adalıların ve ada ziyaretçilerinin büyük ilgisiyle devam ediyor. 2020 yazı boyunca her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar düzenlenen film gösterimleri, akşamları saat 21.00’de başlayacak.

 

ZAMANIN KÜLT FİLMLERİ GÖSTERİMDE

 

AçıkhavADA Sinema’da bu hafta; 6 Ağustos Perşembe akşamı, başrollerini Şener Şen, Erdal Özyağcılar ve Füsun Demirel'in paylaştığı “Züğürt Ağa” filmi; 7 Ağustos Cuma akşamı Alfred Hitchcock’un 1963 yapımı korku-gerilim filmi “Kuşlar/ The Birds” ve 8 Ağustos Cumartesi akşamı başarılı Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un Oscar’a 10 dalda aday gösterilen filmi “Sarayın Gözdesi/The Favourite”, Büyükada Tarihi Arabacılar Meydanı’nda sinemaseverlerle buluşacak. Her hafta pazar günleri farklı bir adada gösterim gerçekleştirecek olan AçıkhavADA Sinema, 9 Ağustos Pazar akşamı dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren, Pedro Almodovar'ın son filmi “Acı ve Zafer/Pain and Glory” ile Sedef Adası’na konuk olacak.

 

ALFRED HITCHCOCK YILI’NA ÖZEL SUNUM

 

“Kuşlar/ The Birds” filmi gösterimi, bu yılki özel retrospektif bölümünü, ölümünün 40. yıl dönümünde dahi yönetmen Alfred Hitchcock’a ayıran İstanbul Film Festivali iş birliğiyle gerçekleşecek. İKSV Festival Danışmanı Engin Ertan ise gösterim öncesinde “Alfred Hitchcock Yılı”na özel bir sunum yapacak. “Kuşlar/ The Birds”, adanın martıları ve çeşit çeşit kuşlarıyla birlikte izleyenlere farklı bir deneyim sunacak.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.