Acil koduyla her yere gönderildi; 29 Ekim'de alkol yok!

Acil koduyla her yere gönderildi; 29 Ekim'de alkol yok!

Dışişleri Bakanlığı, yurt dışı temsilciliklerine gönderdiği "acil" kodlu mesaj ile Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda alkollü içki servisi yapılmaması talimatı verdi

Türkiye önümüzdeki hafta, yani 29 Ekim Salı günü Cumhuriyet’in ilanının 96'ncı yılını kutlayacak.

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere büyük kentlerde milyonlarca kişinin katılacağı kutlama etkinlikleri için hazırlıklar ise günlerdir devam ediyor.

Cumhur'un evi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile verilecek resepsiyonda bu sene bazı ilklerin yaşanması bekleniyor.

Bir süre önce, ünlü piyanist Fazıl Say'ın Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir beste yaptığı ve bu besteyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşecek resepsiyonda icra edeceği bilgisi paylaşılmıştı.

Diğer yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nın kritik bir aşamada olması ve operasyonda şehitlerin verilmesi nedeniyle özel bir yaklaşım da geliştirildi.

YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERE "ACİL" KODLU MESAJ

Dışişleri Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle oluşan hassasiyet ve harekattaki şehitlerimizi göz önünde bulundurarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda verilecek resepsiyonlarda alkollü içki servisinin yapılmaması talimatı verdi.

Türkiye'nin yurt dışı temsilciliklerine "acil" kodlu bir mesaj gönderilerek, tüm büyükelçilik ve konsolosluklar bu konuda bilgilendirildi. 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.