Adalet Bakanı Tunç'tan süresiz nafaka açıklaması! 'Sil baştan ele alacağız'

Adalet Bakanı Tunç'tan süresiz nafaka açıklaması! 'Sil baştan ele alacağız'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir canlı yayında süresiz nafaka konusu ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Tunç, aile hukukunun sil baştan ele alınacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV canlı yayınında süresiz nafaka, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yürütülen soruşturmalar ve kira anlaşmazlığıyla ilgili konularda önemli açıklamalar yaptı.

 

İşte Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar;


Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi veren Tunç, "Deprem bölgesinde soruşturmalar sonucunda 27 bin 124 dava açıldı. Hasarlı binalarda vatandaşın güvenliğini düşünmeliyiz.'' dedi.


CEZAEVİNE DÖNMEYEN MAHKUMLAR


Covid izni 31 Temmuz 2023'te bitti Nisan 2020'de başladı. Salgın döneminde cezaevlerinde büyük bir risk oluşmuştu. O risk dikkate alınacak açık cezaevlerindekiler Covid iznine çıkarıldı. Dışarıda Covid izninde bulunan 120 bin 419 hükümlü vardı. 19 bin 159 kişi açık cezaevlerine geri dönmek zorunda kalacaklardı 9 bin 56'sı izinden geri dönmedi. Bunlar firar durumundalar. Yakalandıklarında açık cezaevlerinde değil kapalı cezaevlerinde barındırılacaklar.

 

SÜRESİZ NAFAKA KONUSU


Aile hukukuyla ilgili bir çalışmamız var. Aile hukukuyla ilgili bir toplantı düzenleyeceğiz. Oradan önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum.

Boşanma, nafaka, tazminat konuları yargının önünde ve uzun süren yargılamalar nedeniyle vatandaşların mağduriyetine neden olabiliyor. Aile hukukunda arabulucuyu getirmek lazım. Aile hukukunu sil baştan ele alacağız. İki tarafı da düşünerek bir çözüm bulunmalı.

 

"KİRA"DA ARABULUCULUK DÖNEMİ


Kira anlaşmazlığında 1 Eylül itibariyle zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor."

 

Siyastecafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.