Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı: Başsavcının rüşvet ihbarı ile ilgili soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı: Başsavcının rüşvet ihbarı ile ilgili soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) gönderilen ihbar dilekçesinde bahsedilen iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) gönderilen adliyedeki rüşvet ağından bahsettiği ihbar dilekçesine dair soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bahse konu olan iddialarla ilgili HSK’nın ilgili dairesince gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını duyuran Adalet Bakanı Tunç, verilen izin üzerine HSK Teftiş Kurulunca müfettiş görevlendirildiğini belirtti.

 

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:


"İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Hakimler ve Savcılar Kuruluna gönderilen ihbar dilekçesinde bahsedilen iddialarla ilgili olarak HSK ilgili dairesince gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, verilen inceleme ve soruşturma izni üzerine HSK Teftiş Kurulunca müfettiş görevlendirilmiştir.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Anayasa ve mevzuatımızdan aldığı yetki ile bahse konu iddiaları titizlikle araştıracak, yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda gerekli işlem tesis edilecektir. Somut delillerle ortaya konulan ve suç teşkil eden hiçbir iş ve eylem karşılıksız kalmayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

 

NE OLMUŞTU?

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na ihbar dilekçesi göndererek adliyedeki rüşvet ağından bahsetmişti.

Başsavcı Uçar'ın ihbar dilekçesinde; uyuşturucu kaçakçılarının, yasa dışı bahisçilerin rüşvetle tahliye edildiği ve haberlere erişim engeli kararlarının para karşılığı verildiği iddiaları yer almıştı. Uçar, dilekçesinde, “Azalan hâkim-savcı sayısının ihtiyaca binaen hızla artırma yoluna gidilince yargı mensuplarındaki nitelik ister istemez irtifa kaybetti. Halkta yargıya karşı güvensizlik oluşmaya başladı” demişti.

Başsavcı Uçar’ın dilekçesine, erişim engeli getirilmişti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.