Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:  Anayasa Mahkemesi karar verirse Cem Garipoğlu'nun mezarı açılabilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Anayasa Mahkemesi karar verirse Cem Garipoğlu'nun mezarı açılabilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması konusunda sürpriz bir açıklamada bulundu. Bakan Tunç, Anayasa Mahkemesi karar verirse gerekenin yapılacağını belirtti.

Cem Garipoğlu, 2009 yılında Münevver Karabulut’u Bahçeşehir’deki villasında öldürdü.

2014 yılında tutuklanarak cezaevine gönderilen Garipoğlu, 2014’te cezaevinde hayatına son verdi ancak hakkındaki tartışmalar son bulmadı. 

Karabulut Ailesi, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasını ve yeniden DNA testi yapılmasını istedi. Ancak başvurular reddedildi. Adalet Bakanlığı da ailenin yaptığı başvuruyu değerlendirdi ve ret kararı verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tartışmalara ilişkin Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok’a konuştu. 

“Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014’te soruşturma başlatıldığını, ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldığını; 2022 yılında Münevver Karabulut’un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildiğini” söyleyen Bakan Tunç, “Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil” dedi.

 

İKİ FARKLI AÇIKLAMA

 

Ancak A Haber canlı yayınına katılan Bakan Tunç, burada yaptığı açıklamalarda Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili, "2014 yılında bir soruşturma başlamış. Cinayet hükümlüsü cezaevinde intihar etti. Adli tıp raporu ile bunun bir intihar olduğu kararı var. Sonrasında da yurt dışına kaçırılmış iddiası var, bu da mahkemeye taşınmış mahkeme kararını vermiş. Elbette ki ailenin anayasa mahkemesine başvurma hakkı vardır. Bu durumda dosyalar ve deliller yeniden incelenecektir. Anayasa Mahkemesi mezarın açılması yönünde bir karar verirse bu karar uygulanır." dedi.

İki farklı açıklama kafaları karıştırdı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.