Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yargıdaki krize çözüm! 'Yeni bir anayasa yapılması gerekir'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yargıdaki krize çözüm! 'Yeni bir anayasa yapılması gerekir'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasındaki sorunun çözümü için yeni bir anayasa yapılması gerektiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi, 2022 yılının Nisan ayından itibaren tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay hakkında tahliye kararı verdi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin tahliye kararına karşı çıktı ve tahliye kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkındaki suç duyurusuna Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da yorum geldi.

Tunç, ATGV Antalya Hakimevi'ndeki Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında sorunun çözümü için yeni bir anayasa yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Tunç'un açıklaması şöyle:

 

'Mahkemeler arasında astlık ve üstlük ilişkisi yoktur. Sorunun çözümü yeni bir anayasa yapmaktan geçiyor. AYM'nin yapısında yeni düzenlemeler olduğu açık. Bunun anayasa değişikliğiyle olduğunu görüyoruz. Demokratik kuşatıcı bir yeni anayasa yapmamız gerekiyor TBMM'de grubu bulunan tüm partilerin artık bu sorun karşısında duyarlı olacağına inanıyoruz. Meclis’te oturma değil, çalışma eylemine ihtiyaç var. Anayasa değişikliği olmadan sorun kalıcı olarak çözülemez. Sokak çağrısı yapmak son derece sorumsuz bir harekettir.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.