Adalet Partisi lideri Vecdez Öz, Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı

Adalet Partisi lideri Vecdez Öz, Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Adalet Partisi’nin Genel Başkanı Vecdet Öz görüştü. Öz, 28 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile görüştü.

Görüşme sonrasında açıklama yapan ikiliden Vecdet Öz, seçimlerde "Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek vereceğiz. Karar oy birliği ile çıkmıştır." dedi.

 

Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:


"Var olma-yok olma mücadelesi veriyoruz. Hepimizin sorumluluğu var. Kamplaşmadan ayrılan birbirini kucaklayan bir Türkiye hepimizin temel hedefi. Bu artık referanduma dönüşmüş durumda. Artık bu yapının sistemin değişmesi lazım. Düşünce özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum."


Vecdet Öz'ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

 

"Ata İttifakı'nı kurmuştuk, Zafer Partisi ile birlikte. Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Sinan Oğan beyi teklif ettik geldi, yüzde 5'te kaldı. İkinci tura kalan iki ittifak vardı. Demokrasinin devam etmesi için kararımızı verdik. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oybirliğiyle çıkmıştır."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.