'Adam mı öldürdüm, bir şey mi çaldım'

'Adam mı öldürdüm, bir şey mi çaldım'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Siirt'te düzenlenen mitinginde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Başbakanınıza, genel başkanınıza yani damadınıza sahip çıktığınız için Allah sizden razı olsun. Hatırlıyor musunuz, ben bu meydandan Pınarhisar'a gittim. Ne yaptım adam mı öldürdüm? Bir şeyler mi çaldım? Ne yaptım? Ziya Gökalp'in MEB'in kitaplarında da onaylı şiirini okudum. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker. Bunu söyledim diye Pınarhisar'a gittim. İşte bu devir kapandı. Şimdi yeni bir dönem başladı.


“ESKİ TÜRKİYE’DE KLAVYELERE YASAK VARDI”
 
BDP eser üretmez, gerilim var, ideoloji siyaseti var. Biz istiyoruz ki Siirt’e eser lazım eser. Eski Türkiye’de kitaplara klavyelere yasak vardı. Bunları kim serbest etti? Biz ettik ya. OHAL vardı. Bunları biz kaldırdık ya. Yol kontrolü vardı, kim kaldırdı ya? Eski Türkiye’de kan vardı, gözyaşı vardı, acı vardı. Siirt’in sesinin ulaşmadığı duvarlar vardı. İşte biz o eski Türkiye dönemini kapattık.

Yeni Türkiye’de dağa çıkan değil kendi şehrinde üniversiteye giden gençler var. Ağlayan değil, eşiyle çocuklarıyla huzurla oturan anneler var. Bugünlere ulaştık çok badireler atlattık. Ama bugünlere geldik. Hayalleri hedeflere bu hedeflere ulaşırken gerçeği yakaladık.

“GEZİ’DE AĞAÇ BAHANE GERİSİ ŞAHANEYDİ”
 
Önce gezi eylemleri dediler. Şimdi de 17 Aralık, 25 Aralık darbe girişimiyle yeni Türkiye’ye sabotaj düzenlemek istediler. Şunu bilmenizi istiyorum. Gezi eylemleriyle ağaç bahaneydi, çevre bahaneydi. Gerisi çok şahaneydi. Ne oldu? Güzel neticeler mi alındı? Yaktılar yıktılar Molotoflarla, Molotoflarla demokrasi gelir mi? Demokrasinin yolu sandık. Gücün varsa inanıyorsan sandıktan çıkarsın. Sandığa gitmiyorsan halka saygısızsın.

“HİÇBİR YOLSUZLUK GİRİŞİMİNE ASLA GÖZ YUMMADIK”
 
17 Aralık darbe girişiminde yolsuzluk ve rüşvet sadece bahanedir. Ekonomiye huzura kardeşliğimize çözüm sürecine hücum ediyorlar. Şunu burada, Siirt’te memleketimde bir kez daha söylüyorum. Hiçbir yolsuzluk girişimine, rüşvet girişimine asla göz yummadık yummayız.

Hukuksuzca dinleyip kaydettikleri görüşmeleri kullanıyorlar, devletin sırlarını ifşa ediyorlar, çözüm sürecine kardeşliğimize

Sokakları tahrip edip huzuru bozmaya çalışıyorlar. Pensilvanya’nın kuyruğuna takılan CHP, MHP, BDP sokaklardan… Sokaklardan bu şekilde umut olur mu? Bu ittifaka çok çok dikkat edin. Kimlerin kimlerle iş tuttuğuna, ortak hareket ettiğine dikkat edin.

İttifak halinde sokakları karıştırmak istiyorlar. Biz bütün bunların hesabını soracağız.

“SENDE ZERRE KADAR KARAKTER VARSA…”
 
Çıkmış bu CHP’nin başındaki genel müdür, benimle ilgili yeni bir yalan daha uydurdu. İsviçre bankalarında benim 13 hesabım varmış. Sende zerre kadar karakter varsa, senin cibilliyetin düzgünse, bu hesaplar hangi bankadaysa, vicdanın varsa, bu hesapları bul çıkar.

“YALANIN KUYRUKLUSUNU BİLİYORDUK DA, BÖYLESİNİ BİLMİYORDUK”
 
Ben de bu hesaplardan çıkan parayı varsa, sen fakirsin ya sana vereceğim.  Yalanın kuyruklusunu biliyorduk da, böylesini bilmiyorduk. Adamın bütün hayatı iftira üzerine kurulu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.