Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Okan Tüysüz açıkladı: Daha büyüğünü tetikler mi?

Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Okan Tüysüz açıkladı: Daha büyüğünü tetikler mi?

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 08.44'de Adana'nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan da hissedildi.

 

DAHA BÜYÜĞÜNÜ TETİKLER Mİ?

 

Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak bu depremin daha büyüğünü tetikleyip tetiklemeyeceğini açıkladı. 

 

İşte o açıklamalarda satır başları;

 

"6 Şubat'ta 2 tane önemli deprem oldu. Bunlardan bir tanesi ikinci olan kuzeyde Elbistan Çardak civarında olan bir depremdi. Bu depremden sonra yapılan çalışmalarda da bu fayın batıya doğru bir stres aktardığı bir gerilme yüklemesi yaptığını söylüyordum. Nitekim o günden bugüne de özellikle Çardak ilçesinin batısında Kozan civarında çok sayıda artçı meydana geldi. Bu artçıların meydana gelmesinin temel nedeni 6 Şubat'ta yaşamış olduğumuz ikinci deprem.

 

"BU BEKLENEN BİR DEPREMDİR"

 

Bu bölgenin gerilme rejiminde önemli değişikler oldu bu yaşadığımız depremlerden sonra. Bu bölgede deprem beklendiğini söyledik. Bu beklenen bir depremdir. Daha büyüklerinin olacağını söyleyenler de var. Ben bu bölgede çok büyük bir deprem olacağı kanaatinde değilim. Ama böyle 5 gibi 6 gibi depremleri daha uzun bir süre yaşamamız mümkün. Çünkü bu bölgedeki stres rejiminde önemli değişiklikler var. O nedenle de bu bölgede 5 – 5,5 gibi depremler olağandır."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.