Adana Lezzet Festivali başlıyor

Adana Lezzet Festivali başlıyor

Bu yıl 4 – 6 Ekim tarihlerinde Adana mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturacak 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yarın muhteşem bir kortej ile başlayacak festival uluslararası isimleri ağırlayacak.

3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali yarın muhteşem bir açılış şovu ile başlayacak. İtalya, Malta, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Fas, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinden ünlü şefler, konuk ülkeler Güney Kore, Kolombiya, Endonezya ekiplerinin yanı sıra Gaziantep ve Hatay’ı da konuk şehir olarak ağırlayacak festival, görkemli kortejin ardından dünyanın en ünlü kasaplarından, İtalyan usta Dario Cecchini ve ülkemizin en önemli et ustası Cüneyt Asan’ın uzun süre konuşulacak gastroshowu ile açılacak.

 

YILDIZ İSİMLER ADANA’DA

“Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla, Adana’nın yerel mutfak değerlerini, Akdeniz ülkelerinin mutfaklarıyla buluşturmaya hazırlanan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Juan Jose López (İspanya), Nihad Mamaledzija (Bosna Hersek), Christian Plumail (Fransa), Rafram Chaddad (Tunus), Altin Prenga (Arnavutluk) ve Anissa Helou (Lübnan) gibi önemli isimleri ağırlayacak. Adana’nın gururu yerel şeflerin yanı sıra ülkemizin en önemli isimlerinden Sahrap Soysal, Danilo Zanna, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor gibi ünlü şefler de ana sahnede Adana mutfağını vurgulayan şovları ve söyleşileriyle festival ziyaretçileri ile buluşacak.

 

GUINNESS REKORU DENEMESİ YAPILACAK

Festival bu yıl bir rekor denemesine de sahne olacak. 222 metrelik dünyanın en uzun et şişi hazırlanarak, daha önce Çin’in kırdığı rekoru geçerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için bir rekor denemesi yapılacak.

 

Geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen ve ülke çapında büyük bir coşkuyla karşılanan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde bu yıl, Adana'nın geleneksel mutfak zenginliğinin yansıtan yerel ustalardan ve davetli Akdeniz ülkelerinden mutfak atölyeleri ve şovlar, tadım oturumları, söyleşiler, paneller, çocuk etkinlikleri, kentin önde gelen lezzet markalarının stantları gibi öğeler de etkinlik programında yer alacak.

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.