Adana'da dengeler tepetaklak

Adana'da dengeler tepetaklak

Adana'da son bir ayda yaşananlar, AKP'yi 3. sıraya düşürdü. MHP adayı öne geçti.

Adana'da, son bir ayda yaşanan gelişmeler, AKP'yi 3. sıraya düşürdü. Aytaç Durak'ın MHP lehine adaylıktan çekilmesinin ardından Büyük Birlik Partisi adayı ile Bağımsız aday da MHP lehine adaylıktan vazgeçti. MHP Adana Büyükşehir adayı Hüseyin Sözlü’nün seçimi kazanma ihtimali kuvvetlendi. CHP ise oy oranı açısından 2. sıraya yerleşti.


Adana'da dengeleri değiştiren son gelişme BBP Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Şahin ile bağımsız Büyükşehir Belediyesi Adayı Yasin Türkoğlu'nun adaylıktan çekilip, seçimde MHP’yi destekleyeceklerini açıklamaları oldu. BBP'nin Seyhan Pozantı, Yüreğir İlçe Başkanları ile BBP Alperen Ocakları, Gençlik Kolları, Kadın Kolları Başkanları da MHP'ye katıldı.

BBP'lilerin yanı sıra Adana'da Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yasin Türkoğlu da MHP’ye geçti ve adaylıktan çekildi. AKP Adana eski milletvekili Abdullah Çalışkan da bir süre önce MHP'ye geçip, bu partiden Seyhan Belediye Başkan adayı olmuştu.

Adana'da Abdullah Torun AK Parti, Yıldıray Arıkan CHP, Hüseyin Sözlü MHP ve Leyla Uyar ile Ayhan Bilgen HDP'den Büyükşehir için yarışıyor. MHP adayı Sözlü Ceyhan doğumlu ve Ziraat Mühendisi. Daha önce MHP'den Ceyhan Belediye Başkanlığı da yaptı. CHP adayı Yıldıray Arıkan ise DSP'de siyaset yaparken 2003'de CHP'ye katıldı, milletvekili adayı da oldu. AKP ise yarışına eski milletvekili Abdullah Torun ile giriyor. Diyarbakırlı olan Torun, serbest Avukatlık yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.