Adana'da polise operasyon 8 gözaltı

Adana'da polise operasyon 8 gözaltı

Adana'da yasadışı telefon dinleme iddiaları ile ilgili aralarında eski Emniyet Müdür Yardımcısı İ.B., Şube Müdürü E.Y. ve komiser F.D.nin de bulunduğu 8 polis gözaltına alındı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası iki defa görevden alınarak Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen eski Emniyet Müdür Yardımcısı İ.B. ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Hassa Noktaları Korumalar Şube Müdürlüğü'ne atanan E.Y. ile komiser F. D. ve biri kadın 5 polis memurunun evinde sabahın erken saatlerinde arama yapıldı.


"ÇOK ŞÜKÜR VATANI SATMADIK"

Gözaltına alınan polisler önce Terörle Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Çıkışta arkadaşlarının sarıldığı polisler, ‘Çok şükür vatanı satmadık’ dedi.

YASADIŞI DİNLEME İDDİASI

Operasyonun yasa dışı dinleme iddialarından dolayı yapıldığı belirtildi. Adana’da MİT’e ait olduğu belirtilen TIR'ların durdurulmasından sonra, kapatılan özel yetkili mahkeme savcıları ile bazı jandarma subayları görevden alınmıştı. Konuyla ilgili casusluk soruşturması açıldığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.