Adana'nın ilk tüp bebeği doğduğu hastanenin doktor adayı

Adana'nın ilk tüp bebeği doğduğu hastanenin doktor adayı

Adana'nın ilk tüp bebeği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özlem Çelik, dünyaya geldiği üniversite hastanesinin Tüp Bebek Merkezinde görev almak istiyor.

Nermin ve Kurtuluş Çelik çifti, uzun süre çocukları olmayınca 1993'te kurulan Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezine başvurdu.

Burada, merkezin kurucu sorumlusu Prof. Dr. Turan Çetin'in 1995'te tedavi ettiği aile, 1996'da Adana'nın ilk tüp bebeğine sahip oldu. Özlem adını verdikleri bebek büyüdü ve ailesinin yaşadığı sağlık sıkıntısının da etkisiyle doktor olma hayalleri kurdu.

Hayallerini 3 sene önce gerçekleştiren Özlem Çelik, ÇÜ Tıp Fakültesini kazandı.

Tüp bebek olarak dünyaya geldiği hastanede de eğitim alan 3. sınıf öğrencisi Çelik, ebeveynlerini tedavi eden Prof. Dr. Turan Çetin'in derslerine de girmenin gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Özlem Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Burası kendim ve ailem adına büyük bir şans. Annem bu kampüste çalışıyordu, hayatım boyunca Çukurova Üniversitesine hep gidip geldim, burada okumak istedim. Burayı kazandım ve çok mutluyum. İleride ben de doktor olacağım, bunu hayal ediyorum. Kadın doğum uzmanı olmayı ve tüp bebek üzerine çalışmayı istiyorum. Turan hocamın aileme yaşattığı mutluluğu ben de başka ailelere yaşatmayı isterim. İnşallah ileride doktor olduğumda bu konuda çalışırım."

Çelik, babasının 2009 yılında hayatını kaybettiğini, annesinin her konuda kendisine destek olduğunu dile getirdi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.