Adana'yı sarsan FETÖ raporu: Fikret Yeni'yi kim koruyor? Ömer Çelik ‘kefilim’ demişti

Adana'yı sarsan FETÖ raporu: Fikret Yeni'yi kim koruyor? Ömer Çelik ‘kefilim’ demişti

Adana’yı sarsan bir FETÖ raporu ortaya çıktı. Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni’ye ait sosyal medyada dolaşan bir dosya dikkatlerden kaçmadı.

Gazeteci – Yazar Mehmet Faraç bugünkü yazısında dikkat çeken bir konuyu gündeme getirdi. FETÖ operasyonlarına ve davalarına ilişkin bir yazı kaleme alan Faraç, FETÖ operasyonlarının sulandırıldığına ilişkin sosyal medyada çok sayıda haberin yer aldığını ifade etti.

‘Adana’yı sarsan FETÖ raporu’ başlıklı köşe yazısında Fatih Tamince hakkında verilen takipsizlik kararını da ele alan Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Mehmet Faraç, dikkat çeken ifadeler kullandı.

FETÖ'nün yayın organlarının sahibi olan otelcilerin beraat ettirildiğini söyleyen Yazar Faraç, eşi cemaatçi olanların ise vali yapıldığını, tuhaf gelişmelerin olduğunu vurguladı. Faraç, “Bunlar karşısında, cemaat bankasına para yatırdığı için yargılananları duyunca derin ve sinsi çelişki ne yazık ki büyümeye devam ediyor!..” dedi.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Faraç yazısında FETÖ operasyon ve davalarında yaşanan çelişkilerin toplum vicdanını yaraladığını, FETÖ’ye siyaset dahil her alanda müdahale edilmesi gerektiğini ve böylece adaletin yerini bulacağını kaydetti.

MEHMET FARAÇ: KİM BU FİKRET YENİ?

Yazısının devamında “Kim bu Fikret Yeni?” diye soran Mehmet Faraç, son günlerde Whatsapp gruplarında ve sosyal medyada çok çarpıcı bir raporun dolaştığını, sosyal medyada yayılan şaşırtıcı dosyanın Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanı Fikret Yeni'ye dikkat çektiğini ifade ediyor.

“Neredeyse tüm köşe yazarlarına gönderilen rapora bakılırsa, daha önce de cemaatle ilişkisine dikkat çekilen ve çok sayıda gazete haberiyle gündeme gelen Yeni'nin bağlantıları bu kez kapsamlı bir dosya haline getirilmiş” diyen Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Faraç, “Ancak raporun oldukça detaylı olması, belgelerin uzman titizliğiyle çok dikkatlice sıralanması, cemaatten ve çifte standarttan rahatsız olan bazı AKP'lilerce hazırlandığı algısını da yaratıyor... Çünkü bu kadar detaylı bilgiyi ancak bürokrasiye etki edebilen siyasiler hazırlatabilir!.. Kendisi daha önce yalanlasa da, ‘Fikret Yeni’ olduğu ileri sürülen bir genci Fethullah Gülen'in elini öperken gösteren o meşhur fotoğraf da eklenmiş dosyaya!..” dedi.

BANK ASYA’NIN AVUKATLIĞINI YAPMIŞ

Dosyada çok çarpıcı bilgilerin olduğunu söyleyen yazar Faraç, 2003 ila 2016 yılları arasında Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin kapatılan Bank Asya'nın avukatlığını yaptığına dair bilgilerin yer aldığını belirtti.

BİRİLERİ FİKRET YENİ’Yİ KORUYOR

“‘AKP il başkanı Bank Asya'nın avukatı’ başlıklı çok sayıda gazete kupürü aslında her şeyi anlatmaya yetiyor da, kimin umurunda?” diyen Faraç, “Belli ki birileri ısrarla koruyor Yeni'yi!..” dedi.

Gazeteci-yazar Mehmet Faraç yazısına şöyle devam etti:

“BANK ASYA’NIN BÖLGE AVUKATLIĞI…”

“Asıl vahim konu ise Adana'daki FETÖ operasyonlarında adı sürekli gündeme gelen Fikret Yeni'nin cemaatle ilişkileri TBMM kürsüsünde bile tartışılırken, ona nedense dokunulmaması!” diyen Mehmet Faraç yazısını şöyle sürdürdü:

“Örneğin; CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 23 Şubat 2018'de, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ‘Fikret Yeni'nin geçmişindeki FETÖ bağlantılarından Tayyip Erdoğan'ın haberi var mıdır’ diye sormuş ve AKP'li başkana şöyle dikkat çekmişti;

‘Fikret Yeni'nin Ağustos 2015 yılında bile kendi hukuk bürolarındaki avukatlar aracılığı ile davalara katıldığı açıktır... Bank Asya'nın bölge avukatlığını, FETÖ ile alakası olmayan birine vermesi mümkün değildir. Bank Asya'nın Adana'da avukatlığını üstlenen Serhat Doğan ve Ruhi Hallaçoğlu gibi isimler FETÖ soruşturmalarında tutukludur. Cemaate finans sağladığı gerekçesiyle mal varlığına el konulan Sönmez Holding'in avukatı da Fikret Yeni'dir. Bank Asya'ya para yatırmak ve FETÖ'nün yurdunda kalmak kimi insanların tutuklanmasına gerekçe olurken, yıllarca FETÖ ile ilişkide olan bazıları için bu kriterler neden işletilmiyor?..’”

ERDOĞAN’IN HABERİ YOK MU?

Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Faraç yazısını şöyle sonlandırdı:

“İbrahim Özdiş'in açıklamaları da, Fikret Yeni'yle ilgili bilgilerin toplandığı, tüm medya ve siyasilere dağıtılan son ‘rapor’ da çok ama çok şaşırtıcı...

AKP Adana milletvekillerinin de bildiği-okuduğu bu rapordan Erdoğan'ın haberinin olmaması olanaksız olduğuna göre, belli ki Fikret Yeni ile ilgili gizem daha çok tartışılacak!..

ADANA’DA İKTİDARI YIPRATACAK

Peki; AKP, Mart seçimlerinde muhalefetin Adana'da en çok da Fikret Yeni üzerinden iktidarı yıpratacak olmasını nasıl göze alacak?.. Hele de Yeni'yi Seyhan ya da Yüreğir'de belediye başkan adayı yapmaya çalışan kimi AKP'li vekiller halkın karşısına nasıl çıkacak?..

ÖMER ÇELİK: FİKRET YEİ’YE KEFİLİM

Peki; AKP sözcüsü olan eski Adana Milletvekili Ömer Çelik, 2014'te de gündeme gelen cemaat iddialarının ardından ‘kefilim’ dediği il başkanının halen cemaatle anılmasından ve hakkında sosyal medyada raporlar dolaşmasından rahatsız değil mi?..”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.