Adı mafya-çete organizasyonları ile anılan İsmailağa Cemaati'nden Sedat Peker açıklaması!

Adı mafya-çete organizasyonları ile anılan İsmailağa Cemaati'nden Sedat Peker açıklaması!

İsmailağa Cemaati Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaşımlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolardaki iddialar  Türkiye gündeminde yer almaya devam ediyor.

Peker’in konuşmaları sonrasında 2015 yılında Rize’de yaptığı miting ve “Barış Akademisyenleri”ne “Akan kanınızda duş alacağız” tehdidi de gündeme geldi. Mitingde Sedat Peker’in tam yanında duran, cübbeli sarıklı ismin kim olduğu merak edildi.

Videolarında İsmailağa Cemaatini ziyaret ettiğini ve cemaat hocaları ile yaptığı sohbetlerden söz eden Peker’in Rize mitingde yanında duran ismin İsmailağa Cemaati hocalarından Muhammed Serkan Gül olduğu öğrenildi.

 

mm.jpeg

 

Sedat Peker’in “öz kardeşim”, İsmailağa Cemaati hocası Muhammed Serkan Gül’ün ise “öz ağabeyim” dediği ikili arasındaki yakınlık dikkat çekiyor. Öyle ki Sedat Peker’in kızı olduğunda, ismini ve ezanı kulağına Muhammed Serkan Gül okumuş.

 

MUHAMMED SERKAN GÜL KİMDİR?

 

1984 Kahramanmaraş doğumlu olan Muhammed Serkan Gül, inşaat, işletmecilik ve tekstil işleri ile uğraşıyor. Son dönemde yazdığı kitaplarla da gündeme gelen Gül, Sümbül Efendi İlim ve Hizmet Vakfı’nın da yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. 

 

m.jpeg

 

İSMAİLAĞA CEMAATİ’NİN İSMİ HANGİ ÇETE İLE YAN YANA GELMİŞTİ?

 

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, Hürriyet binasına saldırı ve eski bir milletvekilini karakolda dövdürülmesi olaylarını kendisinin organize ettiğini itiraf etmişti.

Öte yandan Peker, 1996 yılında, KKTC’de gazeteci Kutlu Adalı’nın Korkut Eken’in emri ile öldürüldüğüne ilişkin de çarpıcı iddiaları dile getirmişti.

İsmailağa Cemaati’nin adı mafya-çete organizasyonları ile sık sık anılıyor.

2005 yılında Emniyet, Küre operasyonu yapmış ve bazı saunalardan haraç topladıkları iddiasıyla yargılanan “Sauna Çetesi” davası başlamıştı. Operasyon FETÖ’cüler tarafından yönlendirilmiş ve yeni bir kumpasın da malzemesi haline gelmişti.

Kasım Zengin’in mahkemedeki ifadeleri dikkat çekmişti. Mafya lideri olan Zengin, İsmailağa Cemaati’nde eğitim aldığını belirterek, polise muhbirlik yaptığını söylemişti. Zengin ifadesinde “Önemli kişiler beni manevi bilgileri olan bir hoca olarak görüyorlardı. Bu şekilde Sedat Peker ve Sedat Şahin'den eylemleri hakkında bilgiler alıyordum” demişti.

 

İSMAİLAĞA CEMAATİNDEN AÇIKLAMA

 

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı bu iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 'Cemaatimizin ismini illegal yapılanmalar, mafya ve çete organizasyonlarıyla bir araya getirmeye ve kamuoyunu bu minvalde yönlendirmeye yönelik yapılan art niyetli sözde haberler, amacı yıllardır değişmeyen belli odakların beyhûde çabasından ibarettir.' denildi.

 

İşte o açıklama:

 

'Son günlerde bazı internet haber sitelerinde cemaatimizi hedef alan ve birtakım yapılarla ilişkilendirmeye çalışan iftiralar üzerine bir açıklama yapma zarûreti hâsıl olmuştur.

Mahmud Efendi Hazretleri ve cemaati tüm faaliyet ve hizmetlerini bağlı bulunduğu İmam Nakşibendî’nin tarîki (yolu), usûlü ve âdâbı üzere sürdürmektedir.

Nakşibendî yolu, tarih boyunca ümmet-i Muhammed’i ayakta tutan devletlerin ve tebaalarının mayası olarak dîn-i mübîn-i İslâm’a hizmet etmiş, yıkıcı, bölücü ve illegal faaliyetlerin daima karşısında olmuştur. Hakeza Mahmud Efendi Hazretlerinin ve cemaatinin de bu usûlü hassasiyetle muhafaza ettiği, devlete ve millete karşı yapılanmalarla adının dahî yan yana anılamayacağı gerçeği, devlet yetkilileri ve milletimiz tarafından mâlûmdur.

Cemaatimizin ismini illegal yapılanmalar, mafya ve çete organizasyonlarıyla bir araya getirmeye ve kamuoyunu bu minvalde yönlendirmeye yönelik yapılan art niyetli sözde haberler, amacı yıllardır değişmeyen belli odakların beyhûde çabasından ibarettir. Bu tür girişimlerde asıl hedefin yüce dinimiz İslâmiyet ve onu ayakta tutan müesseseler olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.