Adı yolsuzluk skandalları ile anılan Menzilci isim CHP'li Belediyeye 'Daire Başkanı' yapıldı!

Adı yolsuzluk skandalları ile anılan Menzilci isim CHP'li Belediyeye 'Daire Başkanı' yapıldı!

Mersin’de adı yolsuzluk skandalları ile anılan Ahmet Tarakçı’nın, CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı görevine getirildiği ortaya çıktı.

Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, Mersin’de adı uzunca süre yolsuzluk skandalları ve cemaat-tarikat bağlantıları ile anılan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili olarak görev yaptığı 3 yıl boyunca kurumu ile ilgili skandalları bizatihi CHP Mersin Milletvekilleri’nin TBMM gündemine taşıyıp, devletin kayıtlarına geçirdiği Ahmet Tarakçı’nın, CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı görevine getirildiğini ortaya çıkardı.

 

Çelik'in olayın ayrıntılarını kaleme aldığı haberi şöyle:

 

Ahmet Tarakçı isminin karıştığı ilk skandal 2013 yılında patlak vermişti. 2013 yılında düzenlenen 13.Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin eksiklerinin giderilmesi için başında vekaleten Ahmet Tarakçı’nıın bulunduğu Mersin İl Spor Müdürlüğü’nden amatör kulüplere ayrılan ödeneğin kullanıldığının ortaya çıkmıştı.

Bu tarihte başkanlığını dönemin Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı’nın başkanlığını yaptığı bir amatör kulüp kurulduğu ve bu kulübe 5 ay içerisinde 800 bin TL aktarıldığı, aktarılan paranın da stat yenileme işleminde kullanıldığı bu arada amatör spor kulüplerine ayrılan bütçenin de buraya harcandığı ortaya çıkmıştı.

Tarakçı ise kendisini “Bu paranın seyrinden Spor Bakanı Sulat Kılıç’ın, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın, eski Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun, Mersin Spor İl Müdürlüğü’nden sorumlu vali yardımcısının da haberi var” sözleri ile savunmuştu.

Bu para trafiğinden AKP iktidarının haberinin olması normaldi zira dönemin Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Ahmet Tarakçı’nın başkanı olduğu ve 5 ay içerisinde 800 bin TL para aktarılan MAVİ DENİZ isimli amatör kulübün kurucularından birisi, yine kulübün Denetim Kurulu üyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde taşeron firma işçisi olarak çalışan Yılda Kurşun,o dönemin AKP Mersin İl Yönetim Kurulu üyesi Bayram Kurşun’un eşi.

AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Kurşun’un o dönem AKP Mersin İl Yönetimindeki görev ve sorumluluk alanı ise Gençlik Spor İl Müdürlüğü Koordinatörlüğü olarak belirlenmiş!

 

KULÜP KURULMADAN PARALAR AKIYOR…

 

Söz konusu iddiaların odağında olan ve dönemin Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı’nın başkanlığında kurulan MAVİ DENİZ isimli amatör kulübün kuruluş tarihi 2 Şubat 2014. Kulüp yönetimi ilk toplantısını 3 Şubat 2014’te yapmış. Ancak işin enteresan tarafı Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü MAVİ YELKEN isimli bu kulübe 150 bin TL’lik ilk ödemeyi 28 Ocak 2014 tarihinde yani kulübün kuruluşundan 3 gün önce gerçekleştirmiş.

Yani Ahmet Tarakçı’nın vekaleten başında bulunduğu Mersin Gençlik ve Spor Müdürlüğü, yine Ahmet Tarakçı’nın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu MAVİ YELKEN kulübünün kasasına 150 bin TL aktarmış.

MAVİ YELKEN isimli bu kulüp 5 ay içerisinde Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bütçesinde amatör kulüpler için ayrılan bütçenin tam 800 bin TL’sinin kulübe aktarılması ile adeta “Zengin” olmuş.

 

'BİR BAŞKA KULÜBE DE 200 BİN TL AKTARILDI'

 

Ama Ahmet Tarakçı ismi ile ilgili “Para aktarımı” konusundaki skandallar burada bitmiyor.

Zira bizzat AKP Mersin İl Yönetim Kurulu Üyesi ve MAVİ YELKEN kulübüne eşi yönetici olarak giren Bayram Kurşun, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından aynı yöntemle kurdurulan Mersin Olimpik Spor Kulübü’ne tam 200 bin TL aktarıldığını iddia ediyor…

 

CHP'Lİ VEKİ KONUYU MECLİS’E TAŞIDI

 

Mersin’de 2013-2014 yıllarında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden gerçekleşen bu 800 bin TL’lik aktarımın peşine o dönem Meclis’te CHP Mersin Milletvekili olan Aytuğ Atıcı düştü.

Atıcı konuyu önce savcılığa taşıdı, sonrasında TBMM gündemine getirdi.

 

'ÖĞRENCİLERİ MENZİL’E GÖTÜRÜP ŞEYHE EL ÖPTÜRÜYOR'

 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilliği döneminde Ahmet Tarakçı hakkında ortaya atılan tek iddia bu 800 bin TL’lik para transferi de değil.

2014 yılında CHP Mersin İl Başkanlığı görevini üstlenen Abdullah Özyiğit, dönemin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı’yı Dumlupınar İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ailelerinden izin alarak Adıyaman Menzil’e “Turistik” gezi adı altında götürüp, Menzil Şeyhi’nin elini öptürmekle suçlamış ve dönemin Mersin Valisi’ni konunun  üzerine gitmek üzere göreve davet etmişti.

CHP İl Başkanlığı’ndan gelen bu iddia üzerine Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bir açıklama yaparak iddiaları yalanlamıştı.

 

CHP’Lİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE DAİRE BAŞKANI OLDU

 

İşte Mersin’de adı pek çok iddiaya ve skandala karışmış, CHP Milletvekilleri ve CHP il başkanlarının bu skandalları ile yıllarca mücadele ettiği, AKP ile girift ilişkiler kurmuş olan eski Mersin Gençlik ve Spor Müdür Vekili Ahmet Tarakçı,2019 yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni Vahap Seçer ile CHP’nin kazanmasının ardından belediyede “Daire Başkanı” olarak görevlendirildi.

Ahmet Tarakçı, hali hazırda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi başkanı olarak görevlendirildi.

 

CHP TABANI TEPKİLİ!

 

Ahmet Tarakçı gibi hakkındaki pek çok yolsuzluk, usulsüzlük iddiası basına yansımış, Meclis tutanaklarına girmiş daha da önemlisi CHP’li vekillerin ve il başkanlarının yıllarca mücadele ettiği bir ismin CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Daire Başkanlığı görevine getirilmesi Mersin CHP il ve ilçe örgütlerinde de büyük rahatsızlık ve tepki ile karşılandı.

Durumdan duyulan rahatsızlığın çeşitli yollar ile Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de iletildiği ancak Seçer’in yorum yapmaktan kaçındığı belirtilirken, Ahmet Tarakçı isminin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı olmasının ardında Genel Merkez’den gelen bir “Talimatın” olduğu, belediye başkanı Vahap Seçer’in de durumdan rahatsız olmasına rağmen bu nedenle sessizliğini koruduğu ifade ediliyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:haberalternatif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.