Adil Öksüz otobanda izini böyle kaybettirmiş

Adil Öksüz otobanda izini böyle kaybettirmiş

FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişiminin bir numaralı isimlerinden biri olan Adil Öksüz, darbe girişiminden hemen sonra ortadan kaybolmuştu. Adil Öksüz'ün otoyolda kayboluşunun sırrı çözüldü.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişiminin bir numaralı isimlerinden biri olan Adil Öksüz, darbe girişiminden hemen sonra ortadan kaybolmuştu.

Öksüz önce gözaltına alınmış ardından da serbest bırakılmıştı. Serbest bırakıldıktan sonra Ankara'dan İstanbul'a gelerek bir gece sonra Sakarya Akyazı'da bulunan kayınpederinin evine gitmişti.

Öksüz, 19 Temmuz 2016 günü Akyazı'dan İstanbul istikametine gittiği sırada Gebze Şekerpınar Otoyolu üzerinde adeta buhar olmuştu.

adil-oksuz-siyasetcafe-haber.jpg

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, yaklaşık 40 bin fotoğraf karesi incelendi ancak Öksüz'ün Şekerpınar'dan sonra nereye gittiği bulunamadı.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü'ne yakın bir yerde 16 Temmuz 2016 günü gözaltına alınan Öksüz, kısa sürede ifadesi ardından serbest bırakılmıştı. Öksüz serbest bırakılması ardından Ankara'dan İstanbul'a dönmüş, havalimanında kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım tarafından karşılanmıştı. Öksüz ardından SIR plakalı aracı ile kayınbiraderi ve eşi ile birlikte kayınpederinin Sakarya Akyazı'da bulunan evine gitmişti. Ardından Adil Öksüz'ün 19 Temmuz günü evden çıktığı ve Ali Sami Yıldırım ile birlikte İstanbul'a doğru yola çıktığı öğrenilmişti.

adil-oksuz-siyasetcafe-aber.jpg

Aracın en son Şekerpınar Plaka Tanıma Sistemi'nden (PTS) otoyol üzerinde İstanbul istikametine devam ettiği anlaşılması üzerine İstanbul Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü görevlileri ile çalışma yapıldığı belirlendi. Aracın Çamlıca gişeler, Pendik, Kurtköy gişeler çıkışlarında birebir gözle kontrolünde herhangi bir tespit yapılamadığı, sistem üzerinde plaka versiyonlu sorgulanmasına rağmen tespit edilemediği, aracın çıkışının tespiti amacıyla karayolları Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılarak OGS-HGS kayıtlarının kontrolünün sağlandığı öğrenildi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.