Adım adım tahliye

Adım adım tahliye

Yolsuzluk soruşturmasının bir numaralı sanığı Reza Zarrab'ın malvarlığı üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı. Savcı, itiraz edecek

Gündemi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvetsoruşturmasında çok önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında tutuklanan bakan çocukların da olduğusoruşturmanın en önemli şüphelisi konumundaki Rıza Zarrab’ın mal varlıkları üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı. İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği üç sayfalık “mal varlıklarına el koyma kararının kaldırılması”kararında, tedbir kararının “hukuksuz” olduğu anlatıldı. Mahkeme, soruşturma dosyasında yeralan delillerle tedbir kararının uygulanamayacağını belirterek, MASAK’tan araştırma rapor alınmadığının altını çizdi. Bu kararla, 17 Aralık’tan sonra Zarrab’ın mal varlıkları üzerindeki “satılamaz” ve“devredilemez” kararı 42 gün sonra kaldırılmış oldu.

SAVCILIK İTİRAZ EDECEK

Soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara ve beraberindeki savcıların bu karara itiraz edeceği öğrenildi. Savcıların “itiraz” gerekçesinde, İranlı işadamı Babek Zencani’nin Gana’dan getirdiği ve İstanbul havalimanında 17 gün bekledikten sonra Dubai’ye giden 1.2 ton altın için Duru Döviz’e 57 milyon TL ceza kesilmesine dikkat çekileceği öğrenildi. Şüpheli Zerrab’ın rüşvet alış verişi kapsamında bir “suç örgütü” oluşturulduğun vurgulanacağı itiraz dilekçesinde, 17 Aralık sonrası MASAK’ın dağıtılmış olmasının altının çizileceği ifade ediliyor.

MASAK DAĞITILMIŞTI

17 Aralık operasyonun düğmesine basılmasının ardından, MASAK’ta dahil olmak üzere, emniyette büyük çaplı bir tasfiye yaşanmış ve yeni gelen ekip savcının talimatlarını uygulama noktasında “yavaşlık politikası” izlemeye başlamıştı.


MİLYON DOLARLARA TEDBİR KONMUŞTU

Zarrab’ın gözaltına alınmadan önce el konulan mal varlıkları arasında ‘Challenger 300’ tipi özel jeti, ‘El Ganador’ adlı İngiliz yarış atı ve operasyondan iki gün önce müzayededen aldığı bir milyon liralık Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ konulu tablosunun olduğu öğrenilmişti. 17 Aralık’ta gerçekleşen operasyon öncesi ilk olarak Reza Zarrab’ın sahibi olduğu Royal Holding’e ve bağlı olduğu Are Havacılık Şirketi’ne el konulmuştu. İstanbul 18. Sulh Mahkemesi’nin “tedbir kararı”gereği el konulanlar arasında bu şirket üzerine kayıtlı Challenger 300 tipi özel jet de bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.