Adım Adım Türkiye'deki "Sosyal Medya Krizi"..Nasıl başladı, neler yaşandı?

Adım Adım Türkiye'deki "Sosyal Medya Krizi"..Nasıl başladı, neler yaşandı?

Adım Adım Türkiye'deki "Sosyal Medya Krizi"..Nasıl başladı, neler yaşandı? Siyasetcafe Özel Haberi'nde sizler için derledik...

Zaten uzun süredir devam eden iktidar partisi ve muhaliflerin trol savaşları, korona virüs salgını yüzünden sürekli değişen YKS tarihi açıklamaları ve en sonunda sınavın ertelenmeden koronaya rağmen yapılması ve gençlerin alınan önlemleri yetersiz bulması yüzünden gerilimi tırmandırdı. Sonuç ise oldukça gürültü kopardı. Z kuşağı tepkilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı toplantıda YKS’ye girecek gençlerin sorularını yanıtlarken Youtube canlı yayınında “dislike” yağmuruna tutarak ve 'sana oy moy yok' etiketi açarak gösterdiler. Yayın hemen yoruma kapatıldı.

 

oy-moy-yok.jpg

 

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni doğan bebeğinin müjdesini sosyal medyada paylaşınca olanlar oldu. Paylaşımın altına hakaret yorumları atan troller yeni bir krizin fitilini ateşlediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı sert açıklamanın ertesinde ise  Türkiye’de bir “sosyal medya savaşları” başladı.

 

Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan  yeni doğan torunu ve kızı Esra Albayrak’a yapılan hakaretlere sessiz kalmayarak tepkisini sert bir üslupla dile getirdi. Erdoğan AKP’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda şu açıklamaları yaptı;

Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix şu bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz. İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için. Yalanın iftiranın kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Türkiye’ye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Kanunların suç saydığı her konuda hak arama ve önleme yolları açık olmalıdır. Bu konuda kapsamlı bir hukuki düzlenme üzerinde çalışıyoruz. Bu düzenlemenin süratle hazırlanması ve yürürlüğe sokulması çağrısında bulunuyorum. Yasama dönemi bitmeden tamamen bu meseleyi halledeceğimizi umuyorum.”

Yapılan bu açıklamanın ardından sosyal medya savaşları başlamış oldu, özellikle Twitter neredeyse etiket açma rekorlarına şahit oldu.

Açılan etiketlerin en başında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başlatmış olduğu #sosyalmedyamadokunma kampanyası geliyordu. 

 

meral-aksener1.JPG

 

CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin “dislike” krizi sonrası attığı Tweet ise Twitter kullanıcıları tarafından unutulmadı ve birçok kez paylaşıldı.

 

muharrem-ince-003.jpg

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yaparken oldukça gergin olduğu ve konuşurken Netflix’i yanlış telaffuz etmesi gözlerden kaçmayacak ve sosyal medya ahalisi bunu da #nextfiliz gibi çeşitli etiketlerle TT listesine taşıyacaktı.

 

KILIÇDAROĞLU VE SPOILER

Tüm bunlar olup biterken gözler ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrilmişti o da sessizliğini attığı şu Tweet ile bozdu:

 

kemal-kilicdaroglu.JPG

 

 

DEVLET BAHÇELİ: “ SOSYAL MEDYAMI ASKIYA ALIYORUM!”

Akşam saatlerine doğru MHP Lideri Devlet Bahçeli de sessiz kalmayarak şu sözlerle tepkisini sosyal medyada Twitter üzerinden verecekti: “Sosyal medyada yaşanan dehşet verici ve şiddet dolu kirlenme nihayete ermeden bir daha ne Twitter hesabımı kullanacağım ne de Facebook paylaşımı yapacağım. Bu konuda TBMM’de gündeme gelecek her muhterem ve müstesna kanun teklifine de sonuna kadar destek vereceğim.”

 

devlet-bahceli-001.JPG

Sosyal medyada etiket savaşları devam ederken son paylaşım ise oldukça büyük ilgi çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan öyle bir Tweet attı ki adeta bir taşla iki kuş vurdu, attığı Tweet nerdeyse Da Vinci’nin Şifresi’ni aratmayacak nitelikteydi ve çok anlamlı bir gizli mesaj içeriyordu.

İşte o Tweet:

“Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz.”

 

 

recep-tayyip-erdogan-002.jpg

 

Tweet’in atıldığı saat ise dikkatli gözlerden kaçmadı: 20:23 (- 2023 - ) yani Erdoğan’ın Türkiye’yi ileri seviyeye taşımaya söz verdiği tarih…!

Erdoğan’ın bu paylaşımından sonra sosyal medya ve etiket savaşları durmadı elbette ama şimdilik Erdoğan sosyal medya savaşlarında kendi son noktasını koymuşa benzer. Gözler şimdi TBMM’ne ve sosyal medya ile ilgili düzenleme ve yasaklamalara çevrildi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.