AFAD acı haberi duyurdu! 4 can kaybı, 120 yaralı var

AFAD acı haberi duyurdu! 4 can kaybı, 120 yaralı var

AFAD, İzmir'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 120 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İzmir Seferihisar açıklarında 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve Bursa'da da dahil olmak üzere Ege ve Marmara bölgesinde hissedildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise 20'ye yakım binanın yıkım ihbarını aldıklarını söyledi. AFAD, depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 120 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 4 kişi yaralı çıkarıldı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de meydana gelen depremle ilgili, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde, İzmir’de meydana gelen deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile telefonda görüştü, İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

ERDOĞAN: DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında "İzmir’de meydana gelen deprem'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik" dedi.

 

AFAD'DAN ÖNEMLİ UYARI

 

AFAD'dan yapılan uyarıda "Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır" denildi.

 

AFAD'dan yapılan bir sonraki açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

 

"Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor. İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır. Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğalgaz ve su vanaları, elektrik şalterleri kapatılmalıdır"

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.