AFAD, deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaç listesi paylaştı

AFAD, deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaç listesi paylaştı

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremin ardından 10 farklı ilde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tüm Türkiye bölgeye yardım ulaştırmak için seferber olmuş durumda. AFAD, yardım göndermek isteyenler için öncelikli ihtiyaç listesini paylaştı.

10 ilimizi etkileyen iki büyük depremin ardından tüm ülke bölgeye yardım yetiştirmek için harekete geçti.

Vatandaşlar topladıkları yardımları bölgeye ulaştırmak için uğraşıyor. AFAD'ın sosyal medya hesabından da deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaç listesi paylaşıldı.

 

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ LİSTESİ


AFAD'dan yapılan paylaşımda, deprem bölgelerine yapılacak aynî bağışlarda öncelikli kabul edilecek ihtiyaç listesi paylaşıldı.

 

O liste şu şekilde:

 

dvvvvvvvvvvv-004.JPG

 

"Elektrikli ısıtıcı, büyük-küçük tüp, odun sobası, odun, kömür sobası, cep ısıtıcısı, powerbank, jeneratör, çocuk (1-5 yaş) ve erişkin mont, kadın-erkek iç giyim ve çorap, kadın-erkek ayakkabı, kadın-erkek polar, içlik, yağmurluk-panço, uyku tulumu, yastık, yatak ve nevresim takımı, tek kullanımlık tabak, bardak, çatal ve kaşık, tava, ketıl, kavurma, barbunya, peynir, konserve, çay, kahve, kaşar-peynir, zeytin, su, ekmek ve hazır gıda."

Paylaşımda, "Tüm aynî bağışlarınız için illerde valiliklerimiz, ilçelerde kaymakamlıklarımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve tüm AFAD il müdürlüklerimize başvurabilirsiniz" bilgisi verildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.