AFAD ve AKOM uyarmıştı! Şiddetli fırtına başladı: İstanbul'da hortum oluştu

AFAD ve AKOM uyarmıştı! Şiddetli fırtına başladı: İstanbul'da hortum oluştu

AFAD ve AKOM şiddetli fırtına için vatandaşları uyardı. Fırtınanın başladığı İstanbul'un Küçükçekmece İlçesi'nde hortum oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin batı kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

EGE'DE KUVVETLİ SAĞANAK

 

Yağışların Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir'in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

 

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI

 

AKOM tarafından sosyal medya hesabından, "11-12 Kasım Fırtına ve Yağış uyarısı" başlığıyla yapılan açıklama ise "İstanbul'da, lodos yönlü rüzgarın cumartesi öğle saatlerinden sonra şiddetini artıracağı, akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle 'kuvvetli fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor. Beraberinde ise kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi' yaşanacağı tahmin ediliyor. Fırtına ve yağışlı havanın, pazar günü sabah erken saatlerden sonra bölgemizi terk edeceği ön görülmektedir" denildi.

 

AFAD'TAN KISA MESAJ

 

AFAD, İstanbul'da yaşayan vatandaşların cep telefonlarına kısa mesaj göndererek de uyarıda bulundu.

Mesajda, "Meteoroloji'ye göre bugün ilçenizde kuvvetli sağanak ve rüzgar beklenmektedir. Sel, ulaşımda aksamalar, hortum, çatı uçmasına karşı dikkatli olunmalıdır” denildi.

 

KÜÇÜKÇEKMECE'DE HORTUM  

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından öğle saatlerinde İstanbul genelinde sağanak yağış etkili oldu.

Sağanak yağış sonrası Küçükçekmece Gölü üzerinde oluşan hortum kısa süreli paniğe yol açtı. Bir süre görünen hortum daha sonra gözden kayboldu.

 

rthy.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.