AFAD ve Kızılay'a yapılan algı operasyonunun altından HDP çıktı! Hatay'dan kaçırılan malzemeler PKK kamplarına gidiyor

AFAD ve Kızılay'a yapılan algı operasyonunun altından HDP çıktı! Hatay'dan kaçırılan malzemeler PKK kamplarına gidiyor

AFAD ve Kızılay gibi kurumlar bir taraftan canla başla sahada depremzedelerin yardımına koşarken bir taraftan da HDP ve CHP tarafından başlatılan kara propaganda ile mücadele ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türk ve yabancı bilim insanları tarafından son yüzyılın en yıkıcı depremi olarak tanımlandı.

 

‘ABD’DE OLSA GÖRÜLMEMİŞ BİR HASARA YOL AÇARDI’

 

ABD‘nin önde gelen basın kuruluşlarından The Washington Post, Türkiye‘deki depremin hasar yaratma gücü, ortaya çıkardığı enerji ve etkisine ilişkin dikkat çeken bir dosya yayınladı.

Deprem nedeniyle Suriye’de 1300 Türkiye‘de ise 5 bin 600 binanın yıkıldığına dikkat çekilirken dünyadaki diğer şiddetli depremlerle kıyaslamalara yer verildi.

Gazete, 1989 yılında ABD‘nin Kaliforniya eyaletinde meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki Loma Prieta depremi ile Türkiye depremini kıyasladı. 1989 yılındaki depremde 63 kişinin öldüğü, 3 bin 700’den fazla kişinin ise yaralandığı hatırlatılırken Türkiye depreminin bu depremden 20 kat daha güçlü olduğu ifade edildi.

1989 yılındaki depremde San Francisco Körfez Köprüsü’nün taşıtların üzerine kısmen çökecek kadar sallandığını söyleyen Washington Post, “Türkiye depremi, ABD’de yaşanmış olsaydı görülmemiş bir hasara yol açardı” ifadelerini kullandı. Türkiye depreminin ABD’de olması halinde köprüleri yıkacağına dikkat çekildi.

 

CHP’NİN DEPREM PROVOKASYONUNA CHP’Lİ BAŞKANDAN TEPKİ

 

Depremin ilk saatlerinden itibaren enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışan AFAD ve Kızılay ekiplerini hedef haline getirmeye çalışan ve depremin sorumlusu olarak hükümeti gösteren CHP ve HDP’li isimlere kendi partilileri dahi tahammül edemedi.

Depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay Samandağ’ın CHP’li Belediye Başkanı Refik Yılmaz, CHP’nin ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in depremin ilk gününden beri izlediği politikaya tepki gösterdi.

 

GARO PAYLAN: ‘YARDIM TIRLARINI AFAD’DAN KAÇIRIYORUZ’

 

HDP Milletvekili Garo Paylan; “Adıyaman’da gelen yardımları AFAD’dan kaçırıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Çünkü el koyuyorlar” sözleriyle CHP tarafından fonlanan Tele1 kanalında skandal bir itirafta bulundu.

 

 

PKK HESAPLARINDAN KİRLİ PROPAGANDA

 

Depreme uğrayan bölgelerde AFAD ve Kızılay aleyhine kara propaganda yapan pek çok hesabın PKK ile bağlantıları deşifre edildi.

 

des.JPG

 

AFAD ve Kızılay’ı kötüleyen PKK yandaşı sosyal medya hesapları, kurguladıkları sahte haber ve içeriklerle büyük bir dezenformasyona başladılar.

CHP ve İYİ Partili isimlerin de destek verdiği PKK yandaşlarının asıl maksadı ise çok geçmeden fark edildi.

 

fark.JPG

 

PKK YANDAŞLARI SAHADA

 

Depremin vurduğu Hatay’da ‘yardım gönüllüsü’ ve ‘gazeteci’ kılığında PKK yandaşları cirit atıyor. Depremzede halkı provoke eden ve AFAD, Kızılay gibi devlet kurumlarına karşı dolduruşa getirmeye çalışan PKK yandaşları, bölgedeki dezenformasyon içerikli haberlerin de kurgulayıcıları arasında…

 

HATAY’DAN KAÇIRILAN MALZEMELER PKK KAMPLARINA GİDİYOR

 

Deprem yardımlarının AFAD ve Kızılay tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasına engel olmak için kurumlar aleyhine kirli bir algı operasyonu başlatan HDP’li isimlerin asıl gayelerinin Suriye’nin kuzeyindeki YPG-PKK kamplarına yardım malzemesi ulaştırmak olduğu iddiası sosyal medyada gündem oldu.

 

gggggggggggggggg.JPG


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.