Afganların saldırısından kaçan 15 yaşındaki Selahattin Çelik hayatını kaybetti!

Afganların saldırısından kaçan 15 yaşındaki Selahattin Çelik hayatını kaybetti!

İstanbul Ataşehir'de kendisine saldıran Afgan uyruklu saldırganlardan kaçarken araba çarpan 15 yaşındaki Selahattin Çelik hayatını kaybetti.

Son zamanlarda ülkemize sığınmacı olarak giren yabancı uyruklu vatandaşların karıştığı olaylar artarken İstanbul'un Ataşehir ilçesinde meydana gelen ölümün ardından mahallede tehlikeli bir gerginlik meydana geldi.

Ülkeye kaçak olarak girdiği öğrenilen Afgan uyruklu saldırganların, Yenisahra Mahallesi'nde 3 çocuğu darp ettiği öne sürüldü.

15 yaşındaki Selahattin Çelik, yabancı uyruklu saldırganlardan kaçmak isterken kendini can havliyle caddeye atınca bir arabanın altında kalarak can verdi.

AtaşehirHaber'in iddiasına göre göre Çelik'in yaşamını yitirdiği olayın ardından mahalle sakinleri kendilerini sokağa attı. Akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi "Polisle karşı karşıya gelmeyeceğiz, polis bizim. Herkes bilinçli olsun" açıklaması yaptıktan sonra "Mahallede yabancı istemiyoruz" sloganları atarak tüm mahallede gezmeye başladı.

Bu gelişme üzerine Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis ekibinin bölgeye gönderildi. Olayın yaşandığı Yenisahra Mahallesi'nde çevik kuvvet polislerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı öğrenildi.

Çelik'in vefatı üzerine polisin detaylı araştırma yaptığı ve yurda kaçak giren Afgan uyruklu saldırganları arama çalışmalarının sürdüğü konusunda halk bilgilendirildi.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

 

Çelik'in hayatını kaybettiği kazaya ilişkin İstanbul Valiliği açıklama yaptı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Ataşehir ilçemizde dün meydana gelen trafik kazası neticesinde “Taksirle Öldürme” olayı ile ilgili olarak (2) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Kazayla ilgili olarak; trafik kazasını yapan (1) şahıs adli kontrolle serbest bırakılmış, olaya sebebiyet veren yabancı uyruklu (1) şahıs ise tutuklanmıştır.

Daha sonra bölgede yapılan çalışmalarda olayla ilgili olduğu değerlendirilen şahıslar güvenlik görevlilerimizce yakalanarak, ilgili işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.