Afrin gerçeği: ABD ile savaşıyoruz!

Afrin gerçeği: ABD ile savaşıyoruz!

Türk Ordusu’nun Zeytin Dalı Operasyonu adıyla Afrin'e başlatılan harekatta yaşananlar savaştığı gücün terörist PKK/YPG değil, ABD olduğunu gösteriyor

Zeytin Dalı Harekatında Afrin'e ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaşadığı olaylar, kendisine karşı savaşan güçlerin PKK/YPG'li teröristler değil ABD güçleri olduğu ortaya koydu.

Afrin'e doğru ilerledikçe Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK/PYD'li teröristlerden ele geçirdiği mevzi ve tünellerden uzun süre önce böyle bir operasyonu bekledikleri ve IŞİD'e değil düzenli bir ordunun harekatına karşı hazırlık yaptıklarını gösterdi.

tunel.jpg

Öyle ki, tünel ve mevzilerin beton kalınlıklarının TSK'nın kullandığı bombaların etkisine dayanıklı oluşu, IŞİD'in elinde uçak olmadığı halde ABD'nin PKK/YPG'ye uçaksavar vermesi, 1500 TIR silah hibe ederek sınırgücü adı altında düzenli ordu eğitiminden geçirmesi, YPG Karargahına operasyon düzenleyen Suriye Ordusuna hava saldırısı yaparak durdurması, ABD'nin bölgede IŞİD için değil, PKK/YPG'nin devletleşmesi için bulunduğunu gizleyemez hale getirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekat başladığı günden bu yana yaşadıkları PKK/PYD/SDG ile değil, ABD'nin düzenli ordu aklı ile savaştığını ortaya çıkardı.

tunel1.jpg

ABD'Lİ KOMUTAN MÜNBİÇ'TE YPG KARARGAHINI ZİYARET ETTİ

ABD'nin IŞİD'le mücadele koalisyonundaki en üst rütbeli asker olan Korgeneral Paul E. Funk, Münbiç'te YPG karargahını ziyaret etti. TSK'nın Afrin operasyonunu sürdürdüğü bir zamanda yapılan bu ziyaret terör örgütüne verilen desteği gösterdi. Funk ziyaretinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin IŞİD'in yenilgisinin kalıcı hale getirilmesini sağlamak için burada bulunduğunu ve bölgeden çekilmeyeceğini söyledi.

TÜRKİYE İLE SAVAŞIRIZ

Associated Press'in haberine göre; TSK'nın Afrin harekâtından endişe duyup duymadığını yönündeki soruya ise Funk şu yanıtı verdi: "Endişe duymuyorum. Görev tanımımda endişe duymak yok, benim işim savaşmak."

EMEKLİ TÜM GENERAL BEYAZIT KARATAŞ'TAN ABD'YE SAVAŞIYORUZ TEPKİ GÖSTERİN MESAJI

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş da Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de savaştığı ABD'ye tepkisini paylaştığı şu twitle gösterdi.

tunel3.png

Yıllardır terör belasını başımıza saran kim ABD, eğer tepki gösterecekseniz Kahrolsun ABD ve Kahrolsun PKK diye bağıracaksınız. İncirlik, Diyarbakır, Kürecik ve diğerleri hemen ABD kullanımına kapatılmalıdır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.