Afrin operasyonu ne zaman bitecek? Erdoğan'dan flaş açıklama

Afrin operasyonu ne zaman bitecek? Erdoğan'dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Afyonkarahisar’da vatandaşlara sesleniyor. Erdoğan, Afrin’de devam eden operasyona ilişkin ise net bir açıklama yaptı. İşte ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyon il kongresi öncesinde vatandaşlara hitap ediyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları;

ÖNCE BEN GİDECEĞİM SONRA SİZ…

“Gençler inşallah Genelkurmay Başkanımız Afrin'e çağrı yaptığı zaman önce ben gideceğim sonra siz geleceksiniz. Ne diyorduk? Beraber yürüdük biz bu yollarda. Biz hep sabrettik. Sınırlarımızda haddinizi bilin. Bizi Hatay'da, bizi Kilis'te, Mardin'de rahatsız ediyorsunuz haddinizi bilin. İçerideki teröristlerden 40 yıl çok çektik. Ama bu sabrın bir sonu vardı. Bıçak kemiğe dayandı. İçerideki teröristler Suriye'deki teröristlerle birleştiler. Bir de utanmadan sıkılmadan Kürt kardeşlerimizi istismar ettiler. Bizim mücadelemiz teröristlere karşı.

ZAFERE YAKLAŞIYORUZ

Afrin'de her geçen gün zafere yaklaşıyoruz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Suriyeli kardeşlerimiz istiyoruz ki evlerine dönsün. Er ya da geç Afrin operasyonu bitecek. Ama süresi ne kadardır takvim veremem.

SURİYE TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK

Yine şu an itibariyle 300 kilometrekarelik alanı aşmış vaziyetteler. Aynen Cerablus'ta, Rai'de, El Bab'da nasıl neticeye ulaşıldıysa inşallah Afrin'de de İdlib'de de Menbiç'te de ulaşılacak. Bütün hesap, orada yaşayan kardeşlerimizin topraklarına yerleşmesini istiyoruz. 3 buçuk milyon Suriyeli kardeşimiz Türkiye'de yaşıyor, istiyoruz ki bu kardeşlerimiz topraklarına dönsünler, bunun için gayret ediyoruz. Bizim Türkiye olarak kardeş Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Bize topraklarımız yeter. Her ne kadar 18 milyon kilometrekarelik topraklara sahipken bugün 780 bin kilometrekareye düşmüşsek de biz buna hamd ediyoruz, sabrediyoruz. Şu anda da asla Suriye'nin topraklarında Türkiye'nin gözü yoktur.

TAKVİM VERMEK MÜMKÜN DEĞİL

Dünyadaki liderlere sesleniyorum diyorum ki, 'Gelin destek verin bize orada Suriyeli sığınmacıların konutlarını yapalım'. Bu insanlar bizim sınırlarımızdan çıkarsa nereye gelecek? Size gelecek. Gelin evlerinde yaşamalarına imkan sağlayalım. Öyle veya böyle bu iş en yakın zamanda hitama erecek. Ama bunun süresi nedir, ne zamandır? Böyle bir takvim vermek benim kudretimde değil. Biz şu anda elimizden gelen gayretle devam ediyoruz.

Bugün 6. Olağan Kongremizi yapıyoruz. 2002... Hatırlayın Kasım seçimleri. Siz bizimle beraber oldunuz. Biz yola nereden çıktık? Afyonkarahisar'dan çıktık. Siz bizi yalnız bırakmadınız ama unutmayın biz de hiçbir zaman sizleri yalnız bırakmadık. Aynen Aşık Veysel gibi, 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Gündüz gece gideceğiz, durmak yok çok çalışacağız. Her geçen gün daha güçleniyoruz. Göreve geldiğimizde 25 havalimanı vardı, şimdi 57 havalimanı var. Duble yolları, otoyolları düşünün. Bizim de bir rabiamız var, bu dört unsuru unutmayacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla, Romanıyla 81 milyon tek milletiz.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.