Afrin’de Amerikalı iki asker öldürüldü mü? Flaş açıklama

Afrin’de Amerikalı iki asker öldürüldü mü? Flaş açıklama

Suriye’nin Afrin kentinden devam eden Zeytin Dalı Harekatı’ndan 2 ABD’li askerin öldürüldüğü iddia edildi. ABD’den ise son dakika açıklaması geldi. İşte haberin ayrıntıları;

TSK ve ÖSO’nun birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda iki Amerikalı askerin öldürüldüğü iddialarıyla ilgili koalisyon sözcüsü Ryan Dillon bir açıklama yaptı ve kamuoyunu aydınlattı.

ABD'nin öncülüğündeki DEAŞ'la mücadele koalisyonu sözcüsü Ryan Dillon Afrin'de iki koalisyon askeri öldü iddialarına yanıt verdi. Haberleri yalanlayan Dillon, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG ile ilgili 'partnerimiz' dedi.

DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Ryan Dillon, Afrin bölgesinde iki koalisyon askerinin öldüğü yönündeki iddiaları yalanlarken, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG için de “partner” ifadesini kullandı.

Dillon Twitter'da paylaştığı mesajında “Afrin’de koalisyon mensubu iki askerin öldüğü yanlış bir bilgidir ve tamamen yalandır. DEAŞ karşıtı koalisyon, bölgedeki partneri olan Suriye Demokratik Güçleri’nin, Fırat’ın doğusunda Elbu Kemal yakınlarında kalan DEAŞ militanlarıyla mücadelesini desteklemeye devam etmektedir” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.