Ağrı'da AKP'yi güçlendirecek hamle

Ağrı'da AKP'yi güçlendirecek hamle

HÜDA PAR, Ağrı'da hafta sonu tekrarlanacak seçimlerden çekildiğini açıkladı. HÜDA PAR bir önceki seçimde 5. sıradaydı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Merkez İdari Kurul Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, "1 Haziran seçiminde belediye başkan adayımız adaylıktan istifa etmiştir. Yasal olarak yeni aday gösterme durumumuz bulunmadığından, pazar günkü seçimde belediye başkan adayımız olmayacak" dedi.


Oğuz, partisinin il başkanlığı binasında dün düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart'ta yapılan seçimde AK Parti ve BDP 'nin "saldırı, şantaj ve hilelerinin yoğunluğu ile seçimlerde dürüstçe çalışma yaptıklarını" ifade etti. Seçim döneminde ihlaslı bir şekilde çalışan üye ve partililere teşekkür eden Oğuz, şunları kaydetti:

"Bize oy verip destek veren tüm Ağrılı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. 1 Haziran seçiminde belediye başkan adayımız adaylıktan istifa etmiştir. Yasal olarak yeni aday gösterme durumumuz bulunmadığından, pazar günkü seçimde belediye başkan adayımız olmayacak. Dolayısıyla sevenlerimizin tercihlerini de yönlendirmeden imanlarına, ahiretlerine faydalı olacak ve halka hizmet edecek olan adaya oylarını hür iradeleriyle vermelerini tavsiye ediyoruz. Allah'tan bu süreci halkımıza, milletimize ve Ağrı'mıza hayırlı kılmasını diliyoruz." 

30 Mart'ta ne sonuç almıştı?
 
30 Mart yerel seçimlerinde BDP'li Sırrı Sakık'la, AKP 'li Hasan Arslan arasında çekişmeye sahne olan Ağrı Belediyesi seçimleri oyların defalarca sayılmasına rağmen sonuçlanamadı. Son olarak Sakık'ın 201 oyla önde olduğu durumda iken seçimin tekrarına karar verildi. HÜDA PAR ise 616 oyla beşinci parti durumundaydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.