Ahmet Davutoğlu evlat nöbeti tutan ailelerle tartıştı

Ahmet Davutoğlu evlat nöbeti tutan ailelerle tartıştı

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bazı ailelerle tartıştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 741. gününde ziyaret etti. Ailelerle görüşen Davutoğlu'na "Bizi kendi yerinize koyun HDP'ye destek vermeyin" diyen annelerden İmmihan Nilifırka'ya yanıt veren Davutoğlu, "Biz destek vermiyoruz" dedi.

TARTIŞMADAN SONRA ANNE, SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Annelerden Solmaz Övünç ise, "Bizi bir gün bile dile getirmediniz" sözüne yanıt veren Davutoğlu, "İlk ben ağırladım başbakanlıkta, yanlış söylüyorsunuz. Onlar bizim evlatlarımız hiçbir hakları yok" dedi. Annelerden Nilifırka "HDP'yi desteklemeyin yazıktır" size deyince, Davutoğlu sert tepki göstererek, "Destekleyenlere yazıktır, bu evlatlara ilk biz sahip çıktık, biz yine sahip çıkacağız" yanıtını verdi. Davutoğlu daha sonra başbakanlık döneminde görüştüğü ailelerin yanına giderek "İlk kim çıktı sahip sizin çocuklarınıza, biz sizin çocuklarınızı getireceğiz demiştik" diye konuştu. Anne İmmihan Nilifırka daha sonra sinir krizi geçirince Ahmet Davutoğlu, babalara yöneldi.

DAVUTOĞLU, BABALARLA DA TARTIŞTI

 

Babalardan Süleyman Aydın Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı diyalogda, evlatlarını istediğini belirtti. Aydın daha sonra Davutoğlu ile yaşadığı gerginlikte, "Başbakanlık döneminizde bu evlatlar gönderildi, siz bugün Diyarbakır'a 3. gelişiniz, anne size HDP'ye destek vermeyin diyor siz de çocuklarınıza sahip çıksaydınız diyorsunuz. Sahip çıksaydınız, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkmazdınız, HDP'ye destek veren Kandil'e de destek verir. Sizin evladınız 1 saat eve gelmese ne yapardınız, ben 6 yıldır bu evladımdan ayrıyım" dedi.

 
siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.