Ahmet Davutoğlu: İttifak olma durumunda bütün partilere kapımız açık

Ahmet Davutoğlu: İttifak olma durumunda bütün partilere kapımız açık

Genel seçimlerden kazançlı çıkan Gelecek Partisi gözlerini yerel seçimlere çevirdi. Yerel seçimlerle ilgili konuşan Ahmet Davutoğlu, ittifak yapılma ihtimali olması durumunda bütün partilere kapılarının açık olduğunu belirtti.

Türkiye yerel seçimlere adım adım yaklaşıyor...

Partiler bu kez yerel seçimler için aylar öncesinden kolları sıvadı.

Ama Millet İttifakı'nın küçük ortaklarında ise ittifakın dağılmasından duyulan üzüntü hakim.

Seçime CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti toplam 38 milletvekilini Meclis'e gönderdi.

Alınan yenilginin ardından 3 parti, çıkardıkları vekillerle CHP'den ayrıldı.

Küçük partiler genel seçimlerden neredeyse hiç katkıları olmadan milletvekili çıkarmışken şimdi de hedeflerini yerel seçimlere çevirdi.

Gelecek Partisi, bugün Ankara'da Etimesgut 2. Olağan İlçe Kongresi'ni yaptı.

Burada konuşma gerçekleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yerel seçimlere yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

'BÜTÜN PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK'

 

Ahmet Davutoğlu, ittifak ihtimali olma durumunda bütün partilere kapılarının açık olduğunu belirtti.

 

Davutoğlu yerel seçimlere ilişkin şunları söyledi:

 

'Biz iktidarı cezalandırmak, insanları cezalandırmak için siyaset yapmıyoruz. İnsanları, iktidarı ve iktidar sahiplerini iyiye, hayra davet etmek için siyaset yapıyoruz. Eğer onlarda olumlu bir adım görürsek, gerçek bir çete mücadelesi yürütürlerse, eğer özgürlükleri arttıran, yasakları azaltan bir adım görürsek, evet onlarla da görüşür, onlarla da siyasetimizin gereği olarak olumlu olan her şeye destek veririz. Ama asla iktidarın payandası konumunda kalmak isteriz. Önce eylemi görmek isteriz. 4 aylık karneleri çok kötü söyleyeyim. Karneleri düzelirse 'iyi yaptınız' deriz. Karne bozulursa, sonuna kadar mücadele ederiz... Parti yönetimimizde aldığımız karar mucibince Türkiye'nin her yerinde ittifak ihtimalleri mahfuz tutulmak üzere kendi logomuzla seçime girmeye hazır hale geleceğiz. Ama bir ittifak ihtimali olma durumunda da bütün partilere kapımız açıktır. Hiç kimseyi dışlamıyoruz hiç kimseyi kenarda tutmuyoruz.'


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.