Ahmet Davutoğlu 'soykırım yalandır' demedi!

Ahmet Davutoğlu 'soykırım yalandır' demedi!

ABD Türkiye'ye karşı sözde soykırım iftirasına hazırlanırken 1915 olayları için karşılıklı acılar yaşandığını söyleyen Ahmet Davutoğlu, sözde soykırım suçlamaları için "yalan" diyemedi.

24 Nisan'da ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyacağı haberleri gelirken Türkiye de herkes bu gelişmeye kilitlendi. Konu Türk bilinen siyasetçilerin de gündemi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da dün akşam twitter hesabından konuyla ilgili mesaj yayınladı.

"Birinci Dünya Savaşında her inançtan Osmanlı vatandaşı büyük acılar yaşadı, bunun üzüntüsünü hep hissediyor ve paylaşıyoruz" ifadelerini kullanan Davutoğlu'nun sözde soykırım için 'yalan' dememesi şaşırtmadı.

Davutoğlu mesajında tam olarak şunları yazdı:

"Birinci Dünya Savaşında her inançtan Osmanlı vatandaşı büyük acılar yaşadı, bunun üzüntüsünü hep hissediyor ve paylaşıyoruz. Tarihi olayların ulusal ve uluslararası siyasete araç kılınmaması gerekir. Gün geçmişe değil, geleceğe bakma ve toplumlar arası barış inşa etme günüdür.

"ABD yönetimine çağrımız bu acıları Türk-Amerikan ilişkilerinde yaşanmakta olan sıkıntılı konjonktürü fırsat bilip iç siyasette kullanarak daha da derinleştirmek değil, karşılıklı empatiye dayalı bir diyalog sürecine ve barış vizyonuna katkıda bulunmaktır.

"Öte yandan, Türkler ve Ermeniler kendi ortak geçmişlerini ve geleceklerini üçüncü tarafların insiyatifine bırakmadan aralarında önyargısız görüşmelidir. Bütün sivil ve resmi tarafları bu yönde adım atmaya davet ediyoruz. Gelecek Partisi buna her türlü katkıyı vermeye hazırdır."

STADA AZERBAYCAN BAYRAĞINA YASAK

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile iyi ilişkiler kurmak için Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'ın daveti üzerine 2008'de Erivan'a gitmişti. Muhalefet sert tepkisine ise Gül, "Çok güzel şeyler olacak" demişti.

Bunun ardından da Sarkisyan 14 Eylül 2009'da maçı izlemeye Bursa'ya geldi. Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sarkisyan'ı havaalanında karşıladı. Gül ile Sarkisyan, maç öncesi görüştü. Gül'ün Sarkisyan'a "halkların önünü" açtıklarını belirterek, "Tarih yazmıyoruz, tarih yapıyoruz. Bu zorlu adımları atarak bir süreç başlattık ve süreci zorlansak da devam ettireceğiz" dediği ifade edildi.

Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde, Bursa’da oynanan Ermenistan - Türkiye futbol karşılaşmasında, “Tahrik” sayılan Azerbaycan bayrağının stada sokulması yasaklanmıştı. Başlatılan “top diplomasisi” çerçevesinde Davutoğlu ve Ermeni mevkidaşı Nalbandyan arasında Türkiye ve Ermenistan’ın diplomatik ilişkiler kurmasını ve sınırın açılmasını içeren protokoller de imzalanmıştı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.