Ahmet Davutoğlu’dan olay itiraf: “Düşük profilli başbakandım”

Ahmet Davutoğlu’dan olay itiraf: “Düşük profilli başbakandım”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başbakanken istifa sebebini “Ya ben boyun eğecektim, şahsiyetsiz, düşük profilli başbakanlık yapacaktım, ki hayatımda böyle bir şey yapmadım. Yüreğim yana yana ayrılmayı uygun gördüm” şeklinde açıkladı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Habertürk yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


 Davutoğlu “neden istifa ettiniz?” sorusuna “Türkiye öyle bir krize girerdi ki, terörle mücadele yürütüyoruz. Ya ben boyun eğecektim, şahsiyetsiz, düşük profilli başbakanlık yapıyordum, ki hayatımda böyle bir şey yapmadım. Yüreğim yana yana ayrılmayı daha uygun gördüm. Ben bana oy verenlerin adına onurla mücadele verdim. Çok çetin bir mücadele verdim. Bugün MKYK'da o imzayı atan arkadaşların hepsinin vicdanına soruyorum; o imzayı tekrar atar mısınız? Birkaç tanesi hariç, onlar zaten organizatör.” yanıtını verdi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle :

 

‘GELENEKLERİ KORUDUM”

“Birileri parti içinde bana karşı darbe yaptılar, 15 Temmuz'da Türkiye'ye karşı darbe yapmaya kalkıştılar. Osmanlı'dan gelen hariciye geleneğini sonuna kadar korudum.”

“Genelkurmay, MİT ve Dışişleri Bakanı arasındaki koordinasyon ilk defa oturdu. Daha önce Genelkurmay Daire Başkanlığı'nın Kıbrıs'la ilgili politika tayin ettiği alandan çıktı, dış politika Dışişleri'nde yapıldı.”

“Biz Dışişleri Bakanlığı olarak KPSS'den kim gelirse onu alırız. KPSS'de bir şeyler yaşanmışsa onu mu kontrol edecektim? “

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.