Ahmet Davutoğlu'ndan Binali Yıldırım'a sert suçlama: Bana karşı imza topluyordu

Ahmet Davutoğlu'ndan Binali Yıldırım'a sert suçlama: Bana karşı imza topluyordu

'Açılım' sürecinin ateşli savunucularından Ahmet Davutoğlu, kendisi terörle mücadele ederken Binalı Yıldırım'ın delegelerden imza topladığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya’daki evinde ağırladığı gazetecilere AKP’den ayrılma nedenlerini ve parti kurma sürecini anlattı. Davutoğlu, kendisinin terörle mücadele ettiği süreçte Binali Yıldırım’ın Ankara’da karargâh kurarak genel başkanlık için imza topladığını iddia etti.

 

Gelecek Partisi’nin kuruluşunu ilan ettiği toplantıda Ahmet Davutoğlu, baştan sonra “AKP’nin kuruluş kodları” diye özetlenen çerçeveye işaret etmişti. Yeniden “açılım” mesajı veren Davutoğlu, anadilde eğitim, yeni anayasa ve ABD ile NATO’ya bağlılık mesajları göndermişti. Konuşmasında bir kez bile “PKK” demeyen Davutoğlu, “yerel yönetimlerin güçlendirilmesi” vurgusu yapmıştı.

YENİ AÇIKLAMALAR
Davutoğlu, çalışmalarını dün Konya’da sürdürdü.

İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, yerel gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Davutoğlu, tartışma yaratan “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz” sözüne açıklık getirdi.

"BANA KARŞI İMZA TOPLUYORDU"

Davutoğlu’nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“12 Eylül’de yapacağımız kongre için benim aleyhimde imzalar topluyorlardı. 9 Eylül günü Konya’daki Türkiye-Hollanda maçını izlerken şehit haberi geldi. Ben hemen o anda Ankara’ya oradan da Van’a gittim. Ben Van’da şehitleri defnederken Binali Yıldırım karargâhı kurmuş, delegelerden bana karşı imza topluyordu. Ben şehit defnederken, onlar tek tek il başkanlarını arayıp, imza topluyorlardı. Terörle mücadelenin kahramanı olmak kolay. ‘İnsan içine çıkamazlar’ dediğim nokta buydu. Benim yanımda olacakları ben o gün tespit ettim. Bu yapılanlar parti disiplinine aykırı diyen başkanlar bugün benim yanımda.”

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.